Двуметрови фигури на Пижо и Пенда се появиха едновременно в

...
Двуметрови фигури на Пижо и Пенда се появиха едновременно в
Коментари Харесай

Двуметрови фигури на Пижо и Пенда се появиха едновременно в Пловдив и Варна

 Двуметрови фигури на Пижо и Пенда се появиха по едно и също време в Пловдив и Варна.

Внушителните мартеници красят културната и морската ни столица обичайно за първите дни на март, само че към този момент имат и нова задача - да аплайват за връх за най-мащабната сходна железна структура, която не може да се срещне на никое място другаде по света.

Надпреварата сред двата града е доста оспорвана и следва да разберем кой първи ще кандидатства за достижението.

Пижо и Пенда във Варна са инсталирани на входа на Морската градина. Композицията е дело на Венцислав Марков и Христина Цонкова, ученици на Националната художествена академия. Фигурите са направени от метал и са оцветени в обичайните цветове на мартеницата - бяло и алено, написа

" Колегите " им в Пловдив са ситуирани във фонтана с пеликаните, който през зимата обичайно е източен и се употребява като сцена за културни събития. В южния град се похвалиха, че покупките на китайски мартеници фрапантно са намалели и от ден на ден хората залагат на българските знаци в алено и бяло.

Страната ни не за пръв път впечатлява света с рекордни достижения за Баба Марта. Преди пет години съвсем 600 възпитаници от 10 разнообразни учебни заведения направиха " жива мартеница " на централния площад " Бдинци " във Видин. Те бяха облечени в бели и червени тениски. " Живата мартеница ", която бе във формата на усмихнато лице, стана доста известна и отвън България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР