Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен похвали новите

...
Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен похвали новите
Коментари Харесай

Хакинен: Новите улични трасета са великолепни!

Двукратният международен първенец във Формула 1 Мика Хакинен похвали новите улични трасета, включени в календара на шампионата в последните години.

“Новите улични трасета са превъзходни! На градските трасета има доста повече развлечения за почитателите. Ресторанти, търговски центрове, красиви хотели - изясни именитият финландец. - Зрителите могат да гледат надпревари от балкони, яхти, стига да могат да си го разрешат. Формула 1 е блестящ бизнес и почитателите би трябвало да могат да се любуват на невероятна атмосфера. Градските трасета чудесно се вписват в това. ”

Но Хакинен е наясно, че градските надпревари основават повече проблеми за водачите и тимовете.
 Ръсел чака в Лас Вегас да стане вълнуващо съревнование Ръсел чака в Лас Вегас да стане вълнуващо съревнование
“Надпреварите на улични трасета значат спомагателни компликации за тимовете и водачите. Но пък водачите имат опция да блеснат, защото почитателите виждат от близко по какъв начин се оправят в сложните условия ”, добави Мика.
 Бърни подлага на критика шоуто в Маями Бърни подлага на критика шоуто в Маями
Финландецът добави, че е нужен баланс сред броя градски и стандартни трасета, които влизат в календара на Формула 1. Според него, не би трябвало всички надпревари да са на улични трасета или на непрекъснати писти.
 Билетите за старта в Саудитска Арабия поевтиняха Билетите за старта в Саудитска Арабия поевтиняха
“Има и още нещо за градските трасета - там не може да се местят здания, не може да се оформи някой по-труден завой или да се промени релефа на мястото - изясни Мика. - Затова се постанова да се вършат взаимни отстъпки. Но и в живота е по този начин, не всеки път получаваме това, което желаеме. ”
 Три тима показаха Гран При на Лас Вегас Три тима показаха Гран При на Лас Вегас
Миналата година във Формула 1 дебютира новото улично трасе в Маями, надпреварата, на което обаче получи доста рецензии, а почитателите чакат с голям интерес старта в Лас Вегас, където се чака да се получи бързо съревнование и с доста благоприятни условия за изпреварване. През 2021 пък във Формула 1 дебютира градското трасе в Джида, където се получават най-бързите улични съревнования в историята на Формула 1.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР