Двукратният олимпийски шампион Кантен Фийон Майе от Франция спечели спринта

...
Двукратният олимпийски шампион Кантен Фийон Майе от Франция спечели спринта
Коментари Харесай

Майе спечели спринта в биатлона, нашите - след 30-о място

Двукратният олимпийски първенец Кантен Фийон Майе от Франция завоюва спринта на 10 км от Световната купа по биатлон в Отепя (Естония).

Майе, който е сребърен медалист в тази дисциплинираност от Пекин 2022, повали всички 10 цели и измина трасето за 22:27.4 минути. За французина това е 10-а самостоятелна победа за сезона и общо 23-а в кариерата. Той към този момент си обезпечи дребната международна купа в преследването и води безапелационно в генералното класиране.

Втори на 7.2 секунди също без неточност в стрелбата финишира норвежецът Стурла Холм Леграйд, а трети е Бенедикт Дол от Германия с пасив от 11.1 секунди и без пропусната цел.

Олимпийският първенец и притежател на Световната купа за предишния сезон Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) не взе участие в надпреварата.

От българите с най-предно класиране е Владимир Илиев, който пропусна две цели на първата пукотевица от състояние лежащ и приключи на 30-а позиция с закъснение от 1:27.3 минута.

Благой Тодев е на 40-о място с съвършена пукотевица и на 1:40.6 минута след спечелилия, а Антон Синапов се подреди 51-и с една неточност и пасив от 2:05.1 минути.

В генералното класиране за Световната купа след 18 старта води Кантен Фийон Майе с 816 точки, пред сънародника си Емилиен Жаклен с 591 точки, който през днешния ден приключи 32-и с четири пропуснати цели. Трети е Себастиан Самуелсон (Швеция) с 564 точки.

Владимир Илиев заема 39-a позиция със 114 точки, а Благой Тодев е 99-и с 1 точка.

Спринтът на 7.5 км за дами е на следващия ден в естонския зимен център.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР