Двукратният най-полезен играч в Националната баскетболна асоциация (НБА) Янис Адетокунбо,

...
Двукратният най-полезен играч в Националната баскетболна асоциация (НБА) Янис Адетокунбо,
Коментари Харесай

Янис Антетокумпо подписа нов договор с Милуоки Бъкс за 186 милиона долара

Двукратният най-полезен състезател в Националната баскетболна асоциация (НБА) Янис Адетокунбо, който завоюва купата с Милуоки през 2021 година, изненадващо подписа оптимално удължение на контракта с Букс на стойност 186 милиона $.

„ Милуокииии!! Хайде да го вземем “, написа Адетокунбо в профила си в обществената мрежа Х в неделя вечер.

Новата договорка е за три години и включва алтернатива за играча за сезон 2027/2028, оповестиха изданията ESPN и The Athletic.

Breaking: Giannis Antetokounmpo has agreed on a three-year, $186 million contract extension, sources tell.
— ESPN (@espn)

Янис Адетокунбо бе споделил преди, че няма финансов смисъл за него да подпише удължение на контракта в този момент, вместо през лятото на 2024 година. Крайният период за Адетокунбо и Милуоки за реализирането на договорката беше в среднощ в понеделник, защото новият сезон в НБА ще започва тази нощ.

Адетокунбо записа приблизително 31.1 точки за 63 мача през предишния сезон, което бе най-хубавото достижение в кариерата му и добави приблизително 11.8 битки и 5.7 асистенции. Той бе определен за най-полезен играч в НБА през сезона 2018/2019 и 2019/2020, както и най-полезен във финалите през 2021 година, когато Милуоки Бъкс победи Финикс Сънс.

След ранното отпадане от плейофите през предходната година като №1 в Източната конференция, от Портланд, доказвайки на звездата на отбора, че упоритостите за нови трофеи са налице.

Янис Адетокунбо ще стартира 11-ия си сезон в НБА със приблизително 22.6 точки, 9.6 битки и 4.7 асистенции за общо 719 дуела в кариерата си, от които 654 като титуляр, всичките с екипа на Милуоки.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР