Двудневно изложение на възможностите за туризъм в Черноморския регион се

...
Двудневно изложение на възможностите за туризъм в Черноморския регион се
Коментари Харесай

Международно изложение във Варна представя възможностите за изживяване на културата и традициите на страните от Черноморския регион

Двудневно ревю на опциите за туризъм в Черноморския район се организира през днешния ден и на следващия ден във Варна, съобщи кореспондент на " Фокус “. Основна тематика на събитието е туризма, учреден на прекарванията с фокус върху културно-историческото завещание на страните към Черно море. Негов хазаин е Висше учебно заведение по мениджмънт.

Форумът събира бизнесмени и оператори от разнообразни браншове, сполучливо дефинирали туристически оферти за самобитно прекарване на дестинацията, посредством потапяне в нейните обичаи, просвета и история. Тази наклонност закупи необятна известност през последните години и става все по-търсена от актуалния клиент. От своя страна, туристическият отрасъл ловко съумява да инвентаризира наличните запаси на съответната страна и да предложи тяхното преживяване по разнороден и атрактивен метод.

Настоящият конгрес има за задача да презентира една дребна част от сходни сполучливи практики и бизнес модели. Първият ден бе отдаден на гостите от Армения, Грузия и Гърция, които гордо показаха поредност от забавни събития, изложения и мероприятия в районните им исторически музеи, мастър - класове по изобразяване върху коприна, тъкане на килими и доста други. Участниците в събитието бяха въведени в прекарването от първо лице посредством присъединяване в кулинарна проява по подготвяне на кинкале – обичайно грузинско ядене. Този трогателен ден бе закрит благодарение на хуманоидния робот Profy, който пък показа присъединяване на роботите в основаването на преживяване.

Събитието продължава и на следващия ден. В утринните презентации ще бъде прегледан капацитета на района за нови туристически предложения, предлагащи паметен спомен за посетителя. Следобедните сесии ще показват няколко образеца на сполучливи районни бизнес модели, а за край шеф-готвачите от Института по кулинарни изкуства към ВУМ ще предложат неповторимо преживяване за небцето – проява и дегустация на типично за района ядене.

Форумът ще обезпечи условия за основаване на нови бизнес партньорства и създаване на мрежи и съдействие.

Изложението е с вход свободен за всички заинтригувани лица и е бъде потребно за работата на всички оператори от бранша на гостоприемството, нестопански и браншови организации, откриватели и консуматори.

Събитието се провежда от Висше учебно заведение по мениджмънт в границите на план PRO EXTOUR " Насърчаване на туризма на прекарванията с фокус върху културно историческото завещание на черноморския басейн “, който се реализира по СОП " Черноморски басейн 2014 – 2020 “.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР