Двубоят от XII кръг на Ефбет лига между Царско село

...
Двубоят от XII кръг на Ефбет лига между Царско село
Коментари Харесай

Още един мач в Ефбет лига бе отложен заради COVID-19

Двубоят от XII кръг на Ефбет лига сред " Царско село " и " Берое " няма да се състои, защото в състава на домакините има 14 футболисти, които са дали позитивни проби за COVID-19. Според наредбата на БФС за сегашния сезон, мач от елитната ни дивизия наложително се отсрочва при съществуване на над 10 инфектирани играчи в един тим. Срещата трябваше да се играе утре от 17:30 ч.

Първоначално във вторник бе оповестено, че в " Царско село " има шестима футболисти с позитивни проби (Андерсон, Янис Геролему, Луис Педро, Дилан Мертенс, Густаво Карбониери и Ивайло Марков), както и треньорът Любослав Пенев, и още един чиновник в клуба.

Днес излязоха резултатите от PCR тестовете на останалите в тима, от които излиза наяве, че още осем играчи са с ковид - Панайотис Лука, Мирослав Будинов, Божидар Васев, Реян Даскалов, Емануил Манев, Борис Галчев, Тома Ушагелов и Мартин Попов.

От " Берое " също си направиха проби преди дуела, като всичките са негативни. Старозагорският клуб реагира незабавно на отлагането на мача и си насрочи контрола против втородивизионния " Литекс " в събота в Стара Загора.

" Царско село " - " Берое " е четвъртият мач през този сезон в Ефбет лига, който няма да се състои по стратегия поради огромен брой болни играчи в единия от двата тима. В този кръг няма да се играе също " Ботев " (Вр) - " Славия ", плануван за събота от 12:30 ч., откакто в столичния отбор бяха открити 11 играчи с позитивни проби. Това бе причина и за отлагането на " Славия " - " Ботев " (Пд) от XI кръг (по стратегия на 31 октомври). Двубоят " Арда " - " Лудогорец " от VIII кръг (на 4 октомври) също още не се е играл, след като кърджалийския отбор бяха открити 16 инфектирани играчи.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР