Двубоите пред родна публика винаги могат да влеят допълнителни сили

...
Двубоите пред родна публика винаги могат да влеят допълнителни сили
Коментари Харесай

Драма до края: Рубльов бе на косъм от загубата срещу Гаске, но оцеля в трисетов трилър!



Двубоите пред родна аудитория постоянно могат да влеят спомагателни сили у даден тенисист и точно това изпита през днешния ден Ришар Гаске на АТР 250 конкуренцията в Марсилия. Французинът подсети за най-хубавите си времена в Тура и бе единствено на две точки от това да сервира огромната изненада на деня, елиминирайки Андрей Рубльов, само че в последна сметка представителят на Русия сподели страхотна воля и неотстъпчивост, с цел да успее да се добере до крайната победа след поврат с 4:6 6:3 7:6(3) в мач, изпълнен с конспирация до последно. Така той откри място в четвъртфиналната фаза на шампионата, където го чака среща с някого всред Раду Албот и Лука Пуй.

Сблъсъкът започва по пагубен метод за международния №7, който бе бледа сянка на себе си в дебютните минути и позволи три непредизвикани пропуща, съпроводени от двойна неточност, довели до инкасирането на пробив от страна на любимеца още в откриващото му подаване. С придвижване на времето Рубльов съумя да откри ритъма си на игра и даже доближи до брейкболи в шестия гейм, но те бяха пропилени след нова порция грешки. От своя страна, локалният представител поддържаше устойчиво равнище на показване в хода на целия сет и справедливо откри сметката си в общия резултат.

В началото на втората част руснакът сподели, че си е взел поука от събитията в предходния сет и бе извънредно безапелационен от сервис линията. Ударите на французина изгубиха от своята скорост в средата на частта и ставаха лесна плячка за втория подложен, който незабавно ускоряваше топката с форхенда си и трупаше лесни точки в своя актив. Колебанията на Гаске бяха осъдени от по-високоранкирания състезател и по този начин се стигна до пробив в интерес на съветския тенисист, оказал помощ му да се откъсне с 4:1, с което да предреши изиграването на решителна трета част.

Там някогашният №7 още веднъж започва на високи обороти и още в първото противниково подаване се снабди с три следващи брейкбола, които обаче бяха отразени от любимеца в срещата след извънредно смела игра от негова страна. Проблемите за Рубльов обаче не завършиха дотук и напълно скоро той още веднъж бе подложен напрегнат на личен сервис, като този път не съумя да се избави и пробивът стана факт, след което бе вкоренен за 5:2.

Сервирайки за продобиване на срещата, Гаске бе единствено на 2 точки от успеха, само че тъкмо тогава напрежението у него взе връх и той съобщи подаването си, позволявайки резултатът да бъде подравнен за 5:5. Играта му продължи да буксува и напълно скоро той инкасира нов пробив, който разреши на Рубльов да подава за крайния триумф. Въпреки това французинът не бе споделил последната си дума и съумя да оцелее, вкарвайки сета в съдбоносен табрейк. В него неточностите от страна на локалния любим му костваха закъснение от 2:5 точки, а оттова насетне руснакът не разреши да се стигне до нов поврат и се класира за четвъртфиналите.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР