Двойно увеличение на трафика през граничния пункт с Румъния при

...
Двойно увеличение на трафика през граничния пункт с Румъния при
Коментари Харесай

Километрични опашки от тежкотоварни автомобили на „Дунав мост 2“

Двойно нарастване на трафика през граничния пункт с Румъния при Видин за денонощие. Струпването е на излаз от България, в следствие се стигна до километрични опашки както на тежкотоварни коли, по този начин и на леки коли.

За да стигне до Швейцария, Лъчезар Андреев минава през Румъния на пункта при Видин. Стига до светофарите преди моста 19 часа по-късно.

" Случва се непрекъснато. Има кантари, които се мотат от румънска страна, по-късно се ревизират документи ", споделя той.

Всички гишета на пункта работят. Пет от тях са за товарни коли, едно за леки. Забавянето е поради засилените инспекции на румънските управляващи, които наред с всички митнически и здравни документи, ревизират и за незаконна миграция ", споделиха за bTV от пресцентъра на Групово дело „ Гранична полиция “.

Заради засиления граничен надзор и претоварването на пункта усложнение има и в напредването на лекотоварния трафик. За водача Делян Пеев обстановката е нормална: „ Това е безсрамие по отношение на сътрудниците “.

През последните две седмици от Румъния в България са влезнали над 30 000 МПС-та, които в този момент излизат от страната ни, обясниха от сдружението притежател на оборудването.

" Съоръжението е пригодено за доста по-голям трафик, само че пункта, който е в румънска територия не е приспособен за този трафик. Не е приспособен за осъществяване на граничен надзор, когато е планиран ", изясни Людмил Димитров, изп. шеф на сдружението „ Дунав мост Видин – Калафат “.

Решението е да се търсят способи за уголемение на пункта на румънска територия.

Друго решение на казуса е да се изградят буферни паркинги, на които камионите да изчакват, тъй като при актуалната обстановка във времето си на отмора, те са на платното и постоянно се стига до изцяло блокиране на придвижването. Очакванията за идващите дни са трафикът на излаз от страната да остане натоварен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР