Двойно по-високо наказание - 4 години затвор, вместо 2 г.,

...
Двойно по-високо наказание - 4 години затвор, вместо 2 г.,
Коментари Харесай

Завишиха присъда и обезщетение за опит за убийство на братовчед

Двойно по-високо наказване - 4 години затвор, вместо 2 година, наложи Апелативен съд Варна на Бисер А./49 г./ за опит за ликвидиране на братовчед му. Магистратите удвоиха и размера на компенсацията за нанесени неимуществени вреди от 10 на 20 000 лв.. Решението отчасти анулира присъдата на Окръжен съд Шумен и признава подсъдимия за отговорен, че на 11 август 2017 година направил опит съзнателно да умъртви собствен родственик, а действието е останало незавършено заради независещи от него аргументи. Само бързата здравна интервенция е предотвратила съдбовен излаз.

Подсъдим и потърпевш били първи братовчеди и съседи на ул. " Янаки Вергиев " в град Нови пазар. Помежду им зародил спор, откакто взаимно се обвинили в неистини. Фамилията на потърпевшия заплашила тази на Бисер А., че ще ги изсели от махалата. Разприте се нажежавали с часове, в региона се струпали голям брой хора и се стигнало до пердах. Подсъдимият бил ударен, избягал и се завърнал със сатър. Пострадалият хвърлил камък по него и го уцелил по главата. Бисер А. му отвърнал с удар с брадвата също по главата. По-късно пристигналите униформени едвам съумели да изведат под компактен кордон подсъдимия и да го спасят от линч.

Апелативният съд променя правната подготовка, че закононарушението е осъществено в положение на мощно неспокойствие, провокирано от потърпевшия. " Това, че е осъществен опит за ликвидиране се поддържа от нанесения удар със забележителна мощ с острата част на посечно оръжие по витално значима област - главата. Опитът е завършен, само че не са настъпили желаните от дееца последствия, защото потърпевшият е получил своевременна здравна помощ, без която гибелта му би била неизбежна ", безапелационна е втората инстанция. За съда отегчаващи са и предишни осъждания на подсъдимия.

Присъдата на Апелативен съд Варна предстои на обжалване пред Върховен касационен съд. Междувременно братовчедите към този момент не са съседи - фамилията на Бисер А. продало къщата си и в действителност се изселило другаде.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР