Двойният стандарт при храните в ЕС е нищо повече от

...
Двойният стандарт при храните в ЕС е нищо повече от
Коментари Харесай

Няма двоен стандарт при храните в ЕС, a политическа битка, смята здравният еврокомисар

Двойният стандарт при храните в Европейски Съюз е нищо повече от политическа борба. Това счита еврокомисарят по опазването на здравето и храните Витянис Андрюкайтис. Своето мнение той изрази в ефира на Българска национална телевизия.

В страни като Литва, Полша, Унгария, България и Словакия е доста известно схващането, че има такова разделяне. Разделение сред Западна и Източна Европа и че потребителите са второ качество. Не, това е политическа борба, смята Андрюкайтис. 

Изготвена е методика, тъй че да си избегне сходна фрагментация на пазара. По традиция потребителите изпращат разнообразни артикули на другите пазари като изясняват, че тези разлики се дължат на усетите, на икономическите условия, сподели еврокомисарят.

Андрюкайтис беше безапелационен, че изискванията би трябвало да са обективни.

В Европейския съюз са едни от най-високите стандарти за сигурност на храните. За задачата се употребяват научните достижения, с цел да могат да бъдат изключени рисковите съставки и да се забранят съставките, които могат да основат проблем. Има цялостен лист с канцерогенни субстанции, които са неразрешени, само че някои детайли се появяват по време на обработването на храната, сподели еврокомисарят. 

Всички Е-та в храните могат да бъдат употребявани, в случай че са безусловно безвредни, съобщи еврокомисарят. Е-тата минават през доста задълбочени механизми за надзор и единствено тези, които са преиминали през тази процедура, са на пазара. Разбира се, по-добре е да се употребява прясна храна. Андрюкайтис е на мнение, че би трябвало да поставяме старания, с цел да съкратим веригата на доставка на хранителни артикули.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР