Дворно място, реституирано преди години в междублоково пространство в бургаския

...
Дворно място, реституирано преди години в междублоково пространство в бургаския
Коментари Харесай

Как лехата с чесън и лук на баба Желязка разпали война в бургаски квартал

Дворно място, реституирано преди години в междублоково пространство в бургаския ж.к. ”Изгрев ”, разпали невиждана съседка война, написа " Флагман ". Парцелът, който е с приблизителни размери към 1 дка е било добре поддържана зелена повърхност до началото на реституцията, е благосъстоятелност на старата жителка Желязка Стоянова. Тя го е оградила и употребява по този начин, както сметне за добре – засажда чесън, лук, маруля, събира боклуците в близост и ги струпва в така наречен от нея „ дворчето”, а хората от прилежащите блокове се оплакват, че им мирише, че е грозно, неприемливо и че в последна сметка Общината би трябвало да разчисти сметището.

Те са написали писмо до кмета на Бургас Димитър Николов, ръководителя на Общинския съвет Костантин Луков, дори и до министъра на районното развиване Николай Нанков.

Сигналът е подписан от „ живущите в блокове 20, 21 и 22”, а като лице за контакт е посочена доц.д-р Стамка Александрова. Д-р Александрова е дълготраен някогашен шеф на Регионалната ветеринарно-медицинска работа, в този момент е пенсионер, един от известните здравни служащи в Бургаска област.

„ От 40 години живеем в ж.к.”Изгрев” и постоянно сме имали проблеми с имота, употребен от Желязка Иванова Стоянова. Тя е обкръжила пространството с ръждива мрежа, изкривени колове, а вътре натрупа камъни, тухли и всевъзможни отпадъци. Изглежда на бунище. Оставила е дребна повърхност, която употребява за аграрни култури. Има лук, чесън, маруля, чубрица”, пишат живущите и напълно човешки допълват, че Желязка е социалнозатруднена и това дворно пространство я поддържа, само че поради него правела неточност след неточност.

Пускала, да вземем за пример, кабел с ток високо напрежение от жилището си, с цел да осветява, до момента в който полива градинката, зимата палела огън, изливала нафта в корените на дърветата в близост, с цел да ги изсуши, тъй като й пречели - хвърляли сянка на посевите й, изреждат се ред други битовизми, с които хората са решили да срещнат виновни лица от кмет до министър.

„ Желязка брани собствеността си по всевъзможен начин. Съседите се опасяват от нея, тъй като подвига кавги, заканва им се, кълне ги. Дотам е стигнала, че никой не желае да сложи казуса в писмена форма пред институциите”, е написа в писмото на живущите от блоковете.

Според тях Желязка е била обезщетена за този имот с два жилището в блок 20, само че имала хора в общината още от времето на екскметовете Стоян Проданов и Йоан Костадинов и „ никой не я пипал”, уверени са хората от ж.к. " Изгрев ", изготвили сигнала.

Днес кореспонденти посетиха посочения в жалбата имот и видяха Г-образния терен, заварден със остаряла мрежа и насъбрани тонове отпадъци, в това число и поствена дребна колиба, в която съседи описаха, че Желязка от време на време нощувала. Намериха и самата Желязка – стара жена, която наподобява тъкмо по този начин, както я разказват в писмото – нападателна и недотам отзивчива.

„ Не, не, не ме снимай!”, разкрещя се пенсионерката щом видя камерата. „ Това е законно мЕсто, върнато ми е! Имам наТУрален акт. Имам там отпадъци, мои са си!”, отсече старата бургазлийка.

„ Доц.Александрова ме атакува, тъй като е проклета! Каза ми, че ще ми вържат ръцете и ще умра в пандиза! Може ли да си визиите, че този човек преподава? Те се нахвърлиха от горната страна ми с Иланджиев, единствено дето не ми изкараха очите”, оплака се баба Желязка, а в допълнение посочи, че дълги години се е борила за парцела си, даже е живяла на улицата, само че го е спечелила. Дори имала проекти за земята.

„ Никой не може да ми вземе мЕстото. Ще му пристигна времето, когато ще строя, в този момент влезе в регулационния план”, оптимист е баба Желязка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР