Дворец на Културата и Спортабул. Княз Борис I N1151 коментар

...
Дворец на Културата и Спортабул. Княз Борис I N1151 коментар
Коментари Харесай

Найджъл Кенеди открива Европейския музикален фестивал

Дворец на Културата и Спортабул. " Княз Борис I " N115

1 коментар за Дворец на Културата и Спорта Тук има:Виртуозният цигулар Найджъл Кенеди ще открие 15-ото издание на Европейския музикален фестивал на 10-ти март от 19ч. в Двореца на културата и спорта във Варна. Събитието се организира с поддръжката на Община Варна. За срещата си с морската аудитория цигуларят подбудител ще пристигна със собствен бенд, с най-новия си музикален план, който бе показан преди по-малко от месец в Лондон. Последните билети за концерта на Найджъл Кенеди във Варна са на цени от 50 до 120 лева Те  могат да се купят от касата на Двореца на културата и спорта, ФКЦ, от мрежата на Eventim в цялата страна.

Серията концерти от Европейския музикален фестивал не престават на 29-ти март в Градската художествена изложба, в границите на модула Musica da camera е концертът на дуото Ивона Недева, флейта, и Анжела Маджарова, арфа. На сцената двете надарени изпълнителки ще показват елегантна стратегия с произведения от френски композитори. Специално място в концерта заемат творби от композитора импресионист Клод Дебюси във връзка 100 години от неговата гибел.

На 5-ти април, също в Градската художествена изложба, като част от фестивалния модул " Имена от бъдещето " ще гостува Дуо Герасимец от Германия - Николай Герасимец, пиано, и Василий Герасимец, виолончело. Талантливите братя са от най-новото потомство немски създатели, носители на голям брой влиятелни награди. Програмата, която Николай и Василий Герасимец ще показват, предлага една завладяваща разходка – от авторски аранжименти на типичен джаз стандарти – Дюк Елингтън, Ерол Гарнър и Джордж Гершуин, до произведения от модерни европейски  композитори.

На 10-ти април в зала 1 на Фестивалния и конгресен център е концертът от модула Световни музикални култури - планът " Танго без граници " на интернационалния отбор Тангуарда. Ансамбълът се е трансформирал в синоним за артистично проучване и рядко музикално ентусиазъм.

На 14-ти април във Варненската опера, с посвещение на 145-годишнината от рождението на Сергей Рахманинов, е концертът на Веселин Станев, пиано, със симфоничния оркестър на Държавна опера- Варна, под палката на маестро Станислав Ушев. Ще прозвучи една от емблемите на композиторското творчество на Рахманинов – Концерт за пиано и оркестър №3, в осъществяване на уважавания на европейския концертен подиум пианист – варненецът Веселин Станев. В програмата на концертната вечер са включени и поема фикция от Чайковски " Ромео и Жулиета “ и Празнична интродукция от Шостакович,в осъществяване на оркестъра на варненската опера.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР