Движете се: отново и отново За да се грижите за себе

...
Движете се: отново и отново
За да се грижите за себе
Коментари Харесай

Защитете гръбнака: 5 правила за бременните

Движете се: още веднъж и още веднъж

За да се грижите за себе си и за нероденото си бебе, се движете... даже и като стоите права. Честите промени в позицията на тялото ще подобрят притока на кръв от краката към сърцето и ще облекчат напрежението в мускулите, които минават по продължение на гръбначния дирек, което ще ви избави от възприятието на отмалялост вечер.

Повдигайте се на пръсти

По-често се повдигайте нагоре, с цел да се издигнете на пръсти - това упражнение усъвършенства кръвообращението, което леко се забавя по време на бременност и „ разтоварва “ изтощените мускули на гърба.
По същата причина понякога премествайте телесното си тегло от единия крайник на другия.

Вземете си стъпенка за краката

Поставете краката върху специфична стъпенка или върху дебела книга, с цел да се погрижите за отпущането на мускулите на гърба.

В изправено състояние, не забравяйте за простата гимнастика 

- Поемете надълбоко въздух, вдишайте и издишайте, с цел да успокоите и отпуснете напрегнатите мускули на гърба, до момента в който стоите.

- Спуснете ръцете си надолу и описвайки утопичен кръг с раменете си. След това ги отпуснете. Това упражнение ще ви разреши да премахнете натиска от мускулите в горната част на гърба.

- Раздвижвайте главата си по-често. Това упражнение ще обезпечи спомагателна отбрана на гръбначния ви дирек.

- Стегнете мускулите на перинеума, тъй че кръвта в таза да не застоява и да не се появяват разширени вени с течение на времето.

Обувките

Носете обувки с ток не повече от 4-5 см, с цел да си осигурите нужната непоклатимост и да не претоварвате гръбначния дирек.

Грижете се за краката

Когато стоите прави, дръжте краката си успоредни, поставете ги на ширината на тазовите кости. Тази позиция ще помогне за равномерното систематизиране на тежестта, което значи, че ще защищити гърба ви от излишно претоварване.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР