Движението в затворения участък на Околовръстния път в София ще

...
Движението в затворения участък на Околовръстния път в София ще
Коментари Харесай

Пускат Околовръстното между Младост и Горубляне до 10 септември

Движението в затворения сектор на Околовръстния път в София ще бъде възобновено до 10 септември, оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Става въпрос за сектора сред пътен възел " Горубляне " и пътен възел " Младост ", който беше затворен на 14 юни за разрушение на остарелия надлез при 40-ти км и построяването на нов, част от разширението на над 6 км сектор от Околовръстното от пътен възел " Цариградско шосе " до пътен възел " Младост ".

Реконструкцията на трасето стартира през октомври 2019 година

Двулентовият път се уголемява в две платна с по 3 ленти за придвижване в посока, междинна разграничителна линия, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари.
 В шест ленти и с 80 км/ч
В шест ленти и с 80 км/ч " летим " сред " Младост " и " Горубляне "

Строителството би трябвало да продължи до 2021 година

Построено е ново оборудване над река Кална. В момента се построяват пътните възли " Горубляне " и " Младост ". Изграждат се армонасипни стени, приключени са всички изкопни и насипни работи в сектора. Положена е пътна основа и бордюри на директното трасе.

В момента се поставят долните пластове на асфалтовата настилка на южния локал в посока Автомагистрала " Тракия ".

При строителните действия в сектора сред " Горубляне " и " Младост " директно преминаващите коли се отклоняват от Автомагистрала " Струма ", " Тракия " и " Хемус " по Северната скоростна дъга. Локалният трафик употребява като обходни направления бул. " Александър Малинов " и бул. " Цариградско шосе ", както и ул. " Самоковско шосе " в кв. " Горубляне " и ул. " Инж. Георги Белов ", които свързват кв. " Горубляне " и кв. " Младост ".

Софийският околовръстен път ще се обезпечи връзка сред Автомагистрала " Струма " и " Тракия ", ще се улесни директният трафик от Автомагистрала " Европа ", както и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.
 Пускат напълно Южната дъга на Околовръстното в София доникъде на 2021 година
Пускат напълно Южната дъга на Околовръстното в София доникъде на 2021 година

В момента се приключва секторът от Автомагистрала " Тракия " до кв. " Младост "

Инвестицията е за 142,7 млн. лева и е от републиканския бюджет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР