Движението през едно от натоварените кръстовища в центъра на София

...
Движението през едно от натоварените кръстовища в центъра на София
Коментари Харесай

Движението през натоварено кръстовище в центъра на София е ограничено за месец

Движението през едно от натоварените кръстовища в центъра на София е лимитирано за един месец от през днешния ден - 20 октомври. Причината е ремонтът на трамвайната линия №5, заяви Столична община.

Става въпрос за кръстовището на бул. " Цар Борис III " и бул. " Акад. Иван Евстатиев Гешов ".

Въведена е краткотрайна организация на придвижването, която не разрешава прекосяването на коли по западното пътно платно на бул. „ Акад.Иван Е. Гешов “ - от страната на кв. “Хиподрума “.

Остават отворени за придвижване пътните платна по бул. „ Акад.Иван Е. Гешов “ под бул. „ Цар Борис III “ в двете посоки.

Автомобилното придвижване по бул. „ Акад. Иван Е. Гешов “ в посока бул. " Константин Величков " не се затваря и се реализира по нормалните направления, с известно притеснение на пътните платна преди кръстовището.

Въпреки че в известието на Столична община беше посочено, че това ще бъде направено още в среднощ, тази заран сред 7 и 8 часа това към момента не беше направено, откри инспекция на Mediapool. Светофарът светеше на жълта предупредителна светлина и колите имаха опция да минават, което създаваше безпорядък и причина за пътни произшествия.

Заради затварянето на западното платно на кръстовището се трансформира маршрутът на рейсовете по линия №74 в посока ж.к. „ Гоце Делчев “. Те ще се движат от бул. „ Ген. Тотлебен “ по бул. „ Пенчо Славейков “, по бул. „ Георги Софийски “ и наляво по бул. „ Акад.Иван Е. Гешов “ по непрекъснатия си маршрут. Разкрива се и нова краткотрайна спирка на бул. „ Пенчо Славейков " при ул. „ Абоба “.

На ул. „ Алабин “ завършва построяването на новия релсов път . Продължава работа по контактната мрежа. Очаква се в средата на ноември главните действия да приключат.

След това ще стартира работа в кръстовището на бул. " Христо Ботев ", което ще се работи на стадии, без цялостно затваряне на придвижването, оповестяват от Столична община.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР