Движението по построения от Русия мост, свързващ Кримския полуостров с

...
Движението по построения от Русия мост, свързващ Кримския полуостров с
Коментари Харесай

Нова атака? Извенредна ситуация спря движението по Кримския мост

Движението по издигнатия от Русия мост, свързващ Кримския полуостров с съветския Краснодарски край, е спряно заради " изключителна " обстановка, заяви рано през днешния ден в Telegram назначеният от Русия губернатор Сергей Аксьонов.

Аксьонов съобщи, че повредата е зародила на 145-ия дирек на моста откъм Краснодарския край. Той не даде повече детайлности, само че по-късно помоли хората да се въздържат от пътешестване по оборудването.

Информационната организация РБК-Украйна заяви, че на моста са били чути детонации. Руският телеграм канал " Сива зона ", обвързван с наемническата формация " Вагнер ", заяви, че по моста са били нанесени два удара в 03:04 ч. (0:04 по Гринуич) и 03:20 ч. Ройтерс не може да ревизира тази информация от самостоятелен източник. Засега няма коментар от украинска страна, осведоми Българска телеграфна агенция.

Крим беше анексиран от Русия от Украйна през 2014 година, само че е интернационално приет за част от Украйна, напомня организацията. 19-километровият мост беше развален от детонация през октомври предходната година при нахлуване, което съгласно Кремъл е проведено от украинските сили за сигурност. Месеци по-късно Украйна призна индиректно за осъществяването му.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР