Движението по новоизграденото южно пътно платно на бул. Тодор Каблешков,

...
Движението по новоизграденото южно пътно платно на бул. Тодор Каблешков,
Коментари Харесай

Отпушват столичния булевард Тодор Каблешков

Движението по новоизграденото южно пътно платно на бул. " Тодор Каблешков ", в правата от бул. " България " до ул. " Д. Белишки ", ще бъде пуснато на следващия ден, заяви пресцентърът на Столичната община /СО/.

Възстановява се и еднопосочното придвижване в северното платно към бул. " България ", прецизират от Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Изградени са тръбопровод, канализация, електро- и телекомуникации, както и мрежи за газификация и топлофикация. Монтирано е улично осветяване и са засадени 86 фиданки на явор. Продължават строителните работи по тротоарите, се показва в известието.

Продължават строителните работи по тротоарите.

Възстановява се придвижването на градския превоз в региона, откакто са осъществени 72-часови проби на контактно-кабелната мрежа за тролейбусни линии № 7 и № 8.

От на следващия ден се възвръщат непрекъснатите направления на тролейбусните линии 7 и 8, както и на автобусни линии 73, 74, 76 и 204. Възстановяват се и краткотрайно закритите спирки.

Работата по бул. " Тодор Каблешков " се прави поетапно за да се обезпечи входно-изходно придвижване за жилищните квартали.

Бул. " Тодор Каблешков " е част от вътрешния градски кръг. Разширението на бул. " Т.Каблешков ", който е един от най-натоварените, е значимо за извеждането на трафика от центъра на града. След реконструкцията и разширението булевардът ще е с две пътни платна за придвижване, тротоари и велоалеи. Резервира се и линия за създаване на трамвайно придвижване по средата.

Реконструкцията на кръстовището при ул. " Луи Айер " и работите по северното пътно платно на булеварда ще бъдат осъществени през идната година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР