Движение Да, България“ внесе в парламента искане за съставяне на

...
Движение Да, България“ внесе в парламента искане за съставяне на
Коментари Харесай

Да, България: Президентът да свика КСНС заради контрабанда от Булгартабак

„ Движение Да, България “ внесе в Народното събрание искане за сформиране на анкетна комисия, която да ревизира информацията за „ продуктите, идващи от българската компания „ Булгартабак “ и трансформирали се в източник на контрабанда “ и посочени в доклад на турската работа за битка с проведената престъпност и контрабанда.

" Когато отчетът стана обществен, основният прокурор сподели, че той не съставлява кадърен мотив да се самосезира. От наша позиция има следващ отвод на прокуратурата да проверява целия сплит от изказвания и подозрения, свързани с " Булгартабак ", заяви пред публицисти ръководителят на " Да, България " Христо Иванов.

От " Да, България " настояват парламентът да образува специфична анкетна комисия, с която да направи парламентарно следствие по отношение на цялата история към " Булгартабак ", започвайки от приватизацията на предприятието.

" За " Булгартабак " отминалостта не е изтекла и не се постанова смяна в Конституцията​ - прелестен мотив и ръководещите, и прокуратурата да покажат воля за следствие на приватизационни покупко-продажби ", каза още Христо Иванов.

„ Да, България “ прикани президента Румен Радев да свика съвещание на Консултативния съвет по национална сигурност.

По-рано тази сутрин активисти на партията поставиха надпис пред офиса на Булгартабак - " CONTRABANTABAC corruption without frontiers " (б.ред. - Контрабантабак - корупция без граници).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР