Двете партии събраха 50 подписа - 26 от Възраждане и

...
Двете партии събраха 50 подписа - 26 от Възраждане и
Коментари Харесай

Възраждане и БСП сезираха КС за военната помощ за Украйна

Двете партии събраха 50 подписа - 26 от " Възраждане " и 24 от Българска социалистическа партия и сезираха Конституционния съд

Необходимият брой подписи за сезиране на Конституционния съд за оповестяване на решението за оказване на военна и военно-техническа помощ за Украйна за противоконституционно е събран, оповестиха от Българска социалистическа партия.

Под настояването са се подписали 50 народни представители - 26 от " Възраждане " и 24 от Българска социалистическа партия. Документът към този момент е импортиран в деловодството на съда, заяви.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че президентът Румен Радев дължи пояснение за указа си за изпращане на оръжие към Украйна.

„ Ветото на оръжията за Украйна е безусловно безпредметно “, това сподели пред публицисти президентът Румен Радев в отговор на решението на " Възраждане " и Българска социалистическа партия да сезират Конституционен съд за даването на военна помощ.

Той акцентира, че няма да даваме самолети, зенитно-ракетни комплекси и танкове. МО е направило разбор и е решило какво можем да предоставим, тъй че да не се накърни бойната дарба на България. „ Неведнъж приканих народните представители за разсъдък и виновна позиция по тематиката. За страдание войнолюбците в Народно събрание взеха решение за военна помощ за Украйна и задължиха служебното държавно управление да подписа контракт с Украйна за такава помощ ", съобщи Румен Радев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР