Двете най-дълго чакани кандидатури за кмет на София – на

...
Двете най-дълго чакани кандидатури за кмет на София – на
Коментари Харесай

Коя ще влезе първа в битката за София?

Двете най-дълго чакани кандидатури за кмет на София – на Йорданка Фандъкова и на Мая Манолова, по всичко проличава, че ще станат факт и то до дни.

Днес уеб сайтът на Дарик пусна информация, омбудсманът ще разгласи кандидатурата си в сряда, като тя ще бъде издигната не от Българска социалистическа партия, а от предприемчив комитет. След това ще излезе в неплатена отпуска.  

Според уеб страницата, незабавно след анонса на Манолова, градската организация на Българска социалистическа партия публично ще излезе в нейна поддръжка.

Разговорите с омбудсмана се водели от ръководителя на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов, а Корнелия Нинова  нямала никакво отношение към продецурата.

Ден, по рано, във вторник, Българска социалистическа партия щяло да разгласи стотина имена за претендент кметове на левицата, само че след тях няма да е Манолова, тъй като съвещанието на столичната организация е чак след 2 седмици.  

Малко по-късно Епицентър обаче опроверга Дарик, че Корнелия Нинова е резервирана към Манолова като разгласи, че кандидатурата на омбудсмана е „ приветствана от водача на Българска социалистическа партия, тъй като „ социалистите се надяват с нея да реализират знаков пробив във властта на ГЕРБ ”.

Според уеб страницата, Мая се готвела да разгласи кандидатурата си в огромна зала в София, на която ще бъдат поканени всички, чиито дела тя е защитавала. Съпругът й, Ангел Найденов, също ще е до жена си, само че с морална поддръжка, а не с пост. А ръководител на Инициативния комитет ще бъде емблематична фигура от митингите.

Това съмнение съответствува с прогнозата на Дневник отпреди дни, че Инициативният комитет ще се оглави от знаков екозащитник. Междувременно, измежду близката до уеб страницата градска десница, от дни тече оживена полемика коя от двете дамски кандидатури би трябвало да се поддържа при възможен балотаж, макар че те към този момент са си в акция за техния претендент – проектант  Борислав Игнатов.  

Епицентър подвигна в допълнение градуса на напрежението, като разгласи, че Йорданка Фандъкова ще разгласи своята кандидатура още  утре. Сегашният кмет през днешния ден направи инспекция по какъв начин върви построяването на първия аквапарк в столицата, чиито първи стадий към този момент е подготвен,  а въвеждането в употреба би трябвало да стартира след 15-ти ноември, само че още веднъж не разяснява кандидатурата си. Преди дни обаче разгласи, че решението си ще заяви идната седмица.

Единственото публично известие на ГЕРБ през днешния ден бе, че на следващия ден партията ще съблюдава многогодишната традиция и първа ще се записва за присъединяване в локалните избори.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР