Двете Кореи се договориха да проведат среща на високо равнище

...
Двете Кореи се договориха да проведат среща на високо равнище
Коментари Харесай

В сряда предстои нова среща между двете Кореи на високо равнище


Двете Кореи се договориха да проведат среща на високо ниво на следващия ден. На нея ще бъде бъдат разисквани нужни стъпки за извършване на обещанието за преобразяване на Корейския полуостров в зона, свободна от нуклеарни оръжия, предадоха международните организации във вторник, като се позоваха на официално съобщение на южнокорейското министерство на националното обединяване.

По-рано представител на ведомството заяви, че Северът е предложил на Юга договаряния на високо ниво на следващия ден.

В официалното съобщение се прецизира, че срещата ще се състои в граничното село Панминчжон. Северна Корея ще изпрати 29 публични лица от разнообразни сфери отпред с ръководителя на Комитета за спокойно обединяване на страната И Сон-гуон. Петчленната южнокорейска делегация ще бъде управлявана от министъра на националното обединяване Чо Мьон-кьон.

Северна Корея е насрочила за 23-25 май закриването на своя нуклеарен полигон, с цел да извърши обещанието си да спре с нуклеарните опити. Това ще стане след корейската среща на върха в Панминчжон на 27 април и преди плануванаъа на 12 юни в Сингапур историческа среща сред севернокорейския водач Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръмп.

Северна Корея към този момент е почнала подготвителни действия по закриването на полигона Пунгери, заяви профилирана изследователска група към американския университет " Джон Хопкинс ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР