Двегодишно момченце е занесено без жизнени показатели на ръце от

...
Двегодишно момченце е занесено без жизнени показатели на ръце от
Коментари Харесай

2-годишно дете почина от задавяне със зеле

Двегодишно момченце е занесено без витални индикатори на ръце от родителите си в болничното заведение в Смолян. След час реанимация не съумяват да го върнат към живот и детето е умряло.

Сигналът на тел. 112 е подаден в сряда към 19,30 ч от чиновник на самото незабавно поделение. Той съобщил, че при тях е 2-годишно дете от Смолян, задавило се с храна, без сърдечен темп и витални функционалности. 

Родителите го занесли безусловно на ръце в болничното заведение, не не е минало през незабавната помощ, изясни шефът на Центъра в Смолян доктор Велин Денев. Според родителите, които живеят на ул. “Младост ” в града, момченцето се задавило, до момента в който се хранело със зеле, и на часа го закарали в болничното заведение.  

“Докарано е без сърдечна активност, без пулс, не е дишало, без витални индикатори. Реанимирано е в шокова зала. Не е било допустимо да се избави ”, безапелационен е шефът на МБАЛ - Смолян, доктор Марин Даракчиев. Тялото ще бъде аутопсирано през днешния ден.

“Ще бъде назначена съдебномедицинска експертиза. Докато не се изяснят аргументите, не може да се разясняват версиите, по които работим. Вече са разпитани част от очевидците, само че предстоят още следствени дейности за изясняване на аргументите, довели до гибелта. Лекарите са пробвали да създадат всичко допустимо, само че детето е било умряло ”, уточни окръжният прокурор в Смолян Недко Симов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР