Две яхти и хеликоптер обслужват капризите на милиардераОстров Капри пак

...
Две яхти и хеликоптер обслужват капризите на милиардераОстров Капри пак
Коментари Харесай

Джеф Безос акустира на о-в Капри -


Две яхти и хеликоптер обслужват капризите на милиардера

Остров Капри отново беше определен за почивка от следващия милиардер. Основателят на „ Амазон ” Джеф Безос дебаркира тези дни пред един от най-красивите италиански острови с флотилията си. Тя включва 127-метровия ветроходен транспортен съд с три мачти „ Кору ” и съпътстващата го помощна яхта „ Абеона ” с хеликоптер, която е дълга 75 м. Плавателните съдове стопираха в залива на Марина Пикола пред фамозните Фаральони- трите великански скални формирания. Хеликоптерът на богаташа прелита непрестанно сред яхтата и брега по време на екскурзиите там.

127-метровият ветроход на третия най-богат мъж на планетата е с дизайн, напомнящ златната епоха на ветроходството от началото на XX век. Той беше пуснат по вода при започване на този сезон, или таман в точния момент за ваканцията в Средиземноморието на милиардера и годеницата му Лорън Санчес. Според изданието Boat International това е най-големият частен ветроходен транспортен съд в света. За съпоставяне – той е с 20 на 100 по-дълъг от едно футбoлно игрище, или колкото два самолета „ Боинг ” 777. Изграждането му е коствало близо 500 млн.долара на Безос, чието благосъстояние се пресмята на 114 млрд.долара съгласно последната ранглиста на „ Форбс ”. „ Годишната поддръжка на „ Кору ” коства 25 млн.долара и той има 40 души екипаж, написа “.

„ Кору ” е излязъл от корабостроителницата Oceanco в Нидерландия. Според специалисти от бранша с външния си тип корабът прилича доста ветрохода Corsair IV, издигнат през 1930 година за Джей Пи Морган.В съпоставяне с моторните мегаяхти на доста от съветските или арабски милиардери ветроходът на Джеф Безос наподобява съвсем демодиран и чудноват. За разлика от тях обаче е доста по-екологичен.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР