Две скандинавски страни отиват на среща в НАТО. Швеция и

...
Две скандинавски страни отиват на среща в НАТО. Швеция и
Коментари Харесай

Две скандинавски страни ще бъдат на срещата на върха на НАТО в Мадрид в края на юни

Две скандинавски страни отиват на среща в НАТО. Швеция и Финландия, които подадоха предходната седмица молби за участие в НАТО, ще участват на срещата на върха на алианса в края на май в Мадрид. Това съобщи през днешния ден испанският министър председател Педро Санчес на форума в Давос, заяви Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Двете скандинавски страни ще бъдат, " несъмнено ", на срещата на върха на 28 и 30 юни, отговори Санчес на въпрос на президентът на Икономическия конгрес Бьорге Бренде. " Обстановката, актуалният подтекст и политическата воля на съдружниците е да работят с тези две страни ", сподели социалистът.

Вследствие от съветското настъпление в Украйна, Финландия и Швеция подадоха на 18 май кандидатурите си на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Турция обаче провокира рецесия в алианса, като се опълчи на участието на двете страни, за което има голяма поддръжка измежду останалите страни членки. Финландският външен министър съобщи през днешния ден в Давос, че двете скандинавски страни ще изпратят делегации в Анкара на следващия ден с вярата да убедят Турция да не стопира приемането им.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР