Две седмици след смъртта на легендарния Диего Марадона (25.11.20) наяве

...
Две седмици след смъртта на легендарния Диего Марадона (25.11.20) наяве
Коментари Харесай

Разкриха любопитни факти около снимката на най-скандалния гол на Марадона

Две седмици след гибелта на именития Диего Марадона (25.11.20) нескрито излезе историята зад най-известния гол на аржентинеца, след който светът стартира да го назовава Божията ръка.

В четвъртфинала на Световното в Мексико през 1986 година Аржентина побеждава Англия с 2:1 и дни по-късно печели купата. В 51-ата минута Марадона отбелязва с ръка за 1:0, изпреварвайки за частици от секундата вратаря на британците Питър Шилтън. След четири минути пък аржентинецът вкара най-великия гол в историята на международните финали.

Авторът на фотографията, на която се вижда, че Дон Диего играе с ръка - мексиканецът Алехандро Охеда Карбахал от вестник " Ел Хералдо " (починал на 2 август 1999 година) прави за най-голямото попадение в кариерата си при първата си поява на огромен футболен конгрес, а сътрудника му от " Марка " Пепе Кабайеро описа по какъв начин е станало всичко.

 Разкриха любопитни обстоятелства към фотографията на най-скандалния гол на Марадона
" Карбахал стартира мача от другата страна на терена, само че на полувремето се реалокира, с цел да е по-близо до мексиканските си сътрудници. След мача всички изтичахме до пресцентъра, с цел да проверим фрагментите, а когато го направихме, той извика: " Заснех го! Направих го! Помня, че се пробвах да купя фотографията му за " Марка ", само че той изрично ми отхвърли. Разбирам го! Той се обади по телефона на основния си редактор и му сподели какво е снимал, индивидът насреща мълча половин минута.

Има и нещо друго към фотографията. Агенция " Гети " я разгласиха и подписаха английския фотограф Робърт Томас. Тогава всички сътрудници защитихме и потвърдихме, че той е създател на фотографията, тъй като Томас беше в другия завършек на терена. След това " Гети " се отхвърлиха от правата на фотографията, а Томас напусна и отхвърли да приказва за случилото се.

Карбахал пък получи наградата Журналист на годината в Мексико, който не беше даван на нито един фотограф до момента. Помня още, че всички го питахме по какъв начин съумя да снима най-важния миг, а той споделяше - Просто щракнах бутона в точния момент ", описа Кабайеро.
 Разкриха любопитни обстоятелства към фотографията на най-скандалния гол на Марадона

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР