Две седмици след събарянето на сградата на ул. Драгоман“ 12

...
Две седмици след събарянето на сградата на ул. Драгоман“ 12
Коментари Харесай

Останките от съборената сграда до Кукления театър във Варна стоят непокътнати и необезопасени

Две седмици след събарянето на постройката на ул. „ Драгоман “ 12 до Кукления спектакъл останките от разрушението стоят непокътнати и необезопасени. Достъпът до тях е съвсем безконтролен и крие опасности за преминаващите и посетителите на градинката наоколо, видя кореспондент на Moreto.net.

Сградата, която бе включена в листата с чакащи за статут на монумент на културата, беше съборена, откакто месеци преди този момент стана жертва на пожар, който в допълнение засегна цялостта ѝ.

Сградата на ул. „ Драгоман “ 12, която е част от архитектурен отбор, пламтя на два пъти в границите на 12 месеца. Пламъци я обгърнаха през ноември 2021, а по-късно и през юни 2022 година. Вторият пожар нанесени обилни вреди на зданието. Част от него се срути. Мястото бе оградено поради риск за преминаващите наоколо. След оповестяване на постройката за рискова бе издадено наставление на притежателя за ръчно унищожаване на рисковите зидове. Следваща стъпка, която към този момент е реалност, събaрянето на останалата част от постройката и извозването по избран маршрут строителните боклуци от мястото. Последното все още не е осъществено.

От документи в уеб страницата на районно кметство „ Одесос “ излиза наяве, че за парцела е издадена виза за планиране на хотел, жилищно строителство и магазин през 2014 година. Няма издадено позволение за градеж по в този момент настоящия обстоен организационен проект за парцела.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР