Две седмици след началото на големите пожари, Македония все още

...
Две седмици след началото на големите пожари, Македония все още
Коментари Харесай

Продължават горските пожари в западната ни съседка Македония

Две седмици след началото на огромните пожари, Македония към момента гори.

Десетки огнища в съвсем всички краища на страната. Някои са локализирани, само че други не престават да горят в непристъпните усои на планината.

Стихията взе и първата си жертва. Бедственото състояние ще продължи 30 дни. Целта е всички институции да работят координирано за справяне с пожарите. " Няма причина за суматоха у жителите ", безапелационен е вътрешният министър на страната Оливер Спасовски. В гасенето взе участие македонската войска, оказват помощ и хеликоптери от България и Турция. Съмненията за съвсем всички огнища са, че искрата е пламнала от човешка ръка.

За един от най-големите пожари - този в живописния каньон Матка - към този момент има арестуван подпалвач. Доказателството за това е видео, снимано от български екскурзиант. Оказало се, че подпалвачът е младеж от Скопие. Разследването продължава, само че наказването за сходно действие е затвор от 1 до 10 години. Специалните пратеници на NOVA в Македония съумяха да отидат до село Могилец, през което е минала огнената буря.

Само един човек - 85-годишният Маринко е останал в селото. Той е отказал да се изтегля, тъй като не е желал да изостави животните си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР