Две седмици, след като зам.-кметът по екология Анести Тимчев каза,

...
Две седмици, след като зам.-кметът по екология Анести Тимчев каза,
Коментари Харесай

Пак глобиха Зико заради мръсния въздух в Пловдив, въпреки искането за споделена отговорност

Две седмици, откакто зам.-кметът по екология Анести Тимчев сподели, че чакат новата санкция от Регионална инспекция за опазване на околната среда поради мръсния въздух – глобата е реалност. ОТ Регионална инспекция за опазване на околната среда оповестиха, че е формиран акт за определяне на административно нарушаване на кмета на община Пловдив поради несъблюдение на ограничения от Плана за деяние към Програма за възстановяване на качеството на атмосферния въздух на територията на община Пловдив (2018-2023 г.).

Това е следващата санкция към Община Пловдив поради положението на атмосферния въздух и програмата, която би трябвало да усъвършенства качеството му.

От началото на годината кметът и екипа му непрекъснато акцентират, че законодателството би трябвало да се промени, защото не може кметовете на огромните градове да носят цялата отговорност за положението на атмосферния въздух.

„ Държавата би трябвало да се намеси. На 2 км по въздух горят кюмбетата в Община „ Родопи” и идва в Пловдив, като глобяват мен. Станция в Долни Воден до КЦМ с 54 превишавания на замърсяването на въздуха – глобяват мен. Има аномалии, а ни сме в кръгова защита, а в профил „ Родопи” и „ Марица”. Трябва да носим обща отговорност”, сподели кметът Здравко Димитров неотдавна.

На предходната сесия бе изменена и въпросната стратегия, като срокът й бе продължен, а част от текстовете й поправени. По време на дебатите стана ясна, че откакто завърши сегашният план за подмяната на печките с твърдо гориво за над 13 млн. лв., Община Пловдив може да вземе още 40 млн. лв. по тази стратегия.

В същото време се отвориха и ценовите предложения за подмяната на кюбметата с климатици, а скоро се чака да бъде пусната и поръчката за нова техника за „ Чистота” и „ Градини и паркове”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР