Две седмици след като придоби Twitter за 44 млрд. долара,

...
Две седмици след като придоби Twitter за 44 млрд. долара,
Коментари Харесай

Мъск към служителите на Twitter: „Икономическата картина пред нас е ужасна“

Две седмици откакто закупи Twitter за 44 милиарда $, Илон Мъск изпрати имейли до чиновниците, в които обрисува мрачна финансова картина за компанията и нови промени, в това число завършек на политиката за отдалечена работа, заяви The New York Times.     Изданието, което има достъп до съдържането на имейлите, разяснява, че това е първата връзка на Мъск със чиновниците след всеобщите съкращения и напрегнатите старания за основаване на нови артикули.   В двата имейла Мъск приказва още за нов фокус върху генерирането на доходи и за битката със спама.   „ Съжалявам, че това е първото ми известие, само че няма метод да го захаросам “, написа 51-годишният Мъск в единия имейл.    „ Икономическата картина пред нас е ужасна “, декларира той. По думите му платформата Twitter е прекомерно мощно подвластна от рекламите, което я прави уязвима при понижаване на разноските за маркетинг от страна на марките. Затова, съгласно него, ще би трябвало да се усилят приходите от абонаменти.   В другото известие до чиновниците той написа, че „ абсолютният главен приоритет е прекъсването на всички сметки, разпознати като „ ботове, тролове и спам. ”

Имейлите на Мъск идват в миг, в който Twitter продължава да се тресе от промени. Миналата седмица той редуцира към 50% от 7500 чиновници на компанията, съобщавайки, че тя губи 4 милиона $ дневно.
В сряда трима висши ръководители на Twitter, отговарящи за сигурността, поверителността и правното сходство в компанията, също са подали оставки, съгласно източници на NYT. Това става ден преди крайния период за Twitter да показа отчет за правно сходство до Федералната комерсиална комисия, която следи практиките за дискретност в компанията като част от съглашение от 2011 година   Twitter нормално преглежда деликатно своите артикули за проблеми с поверителността, преди да ги пусне на потребителите, с цел да избегне спомагателни санкции от комисията и да остане в сходство със съглашението. Но заради бързия ритъм на създаване на артикули, пожелан от Мъск, инженерите могат да бъдат принудени да се „ самосертифицират “, тъй че техните планове да дават отговор на условията за дискретност, написа чиновник във вътрешно известие, представено от The New York Times.   „ Илон сподели, че се интересува единствено от възобновяване на загубите, които понесе вследствие на това, че не съумя да се измъкне от обвързващото обвързване да купи Twitter “, написа служителят. Одитът на Федералната комерсиална комисия може да докара до тежки санкции и да изложи на риск чиновниците, предизвестява той.   „ Това ще изложи инженерите на голям персонален, професионален и юридически риск: чакам, че всички вие ще бъдете притиснати от управлението да налагате промени, които евентуално ще доведат до огромни произшествия “, написа служителят.   Twitter е изправен пред напън да печели пари. За да финансира договорката по придобиването, Мъск взе дълг от 13 милиарда $, което значи, че Twitter ще заплаща лихви от над 1 милиард $ годишно.   Компанията печели към 90% от приходите си от рекламодатели, някои от които се отдръпнаха от платформата през последните дни заради несигурността по отношение на уговорката на Мъск да отстрани токсичното наличие от Twitter.    Мъск в това време се стреми да откри нов източник на доходи посредством абонаменти. Един от първите му планове беше да обнови абонаментна услуга Twitter Blue. Той увеличи цената й до 8 $ на месец и заяви, че по този начин клиентите ще получават отметка за удостоверение, която Twitter нормално дава на звезди и политици.   В един от своите имейли до личния състав Мъск споделя още, че абонаментите в последна сметка би трябвало да съставляват към половината от приходите на компанията. „ Без обилни доходи от абонаменти има огромен късмет Twitter да не оцелее в идната среда на стопански спад “, написа той.   Мъск също по този начин оповестява на чиновниците, че би трябвало да се върнат в офиса. Те работеха отдалечено от началото на пандемията и през последните години им беше позволено да избират къде желаят да живеят, вместо да остават в градовете, където компанията има офиси. Сега новият притежател на Twitter упорства хората му да работят от офиса най-малко 40 часа седмично. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР