Две седмици след като погребаха починалия след зверската катастрофа между

...
Две седмици след като погребаха починалия след зверската катастрофа между
Коментари Харесай

Ексхумираха трупа на загиналия Васил Марценков, опитва ли се някой да укрие истината за фадромата убиец?

Две седмици откакто погребаха умрелия след зверската злополука сред мотор и фадрома в Разлог Васил Марценков, през вчерашния ден ексхумираха тялото му. Ексхумацията е осъществена преди обяд на гробищния парк в Разлог, където мъжът беше заровен. Тялото е закарано в моргата на разложката болница, където правосъден доктор ще извърши аутопсия за определяне на точните аргументи за гибелта, написа struma.bg.

Във вчерашния ден не станаха ясни претекстовете за ексхумацията и по чие искане е. Говорителят на Окръжна прокуратура – Благоевград, където е трансфериран казусът, Весела Стоилова заради задължения с планувани каузи не можа да даде публична информация.
Според близки до фамилията ексхумацията е по искане на проверяващите органи, защото В. Марценков е заровен, без да му бъде направена аутопсия. След гибелта му фамилията изрично е отказало такава.

Васил Марценков си отиде по един безразсъден метод. Той бе затрит от фадрома, ръководена от съгражданина му, 52-годишния Тодор Захов, по прякор Дънче. Тежкият случай стана на ул. „ Годлевски път “ край Разлог. Причината е нахлуване на машината в насрещната лента за придвижване, по която се движел В. Марценков с персоналния си мотоциклет MZ. Фадромата безусловно премаза моториста. Той бе признат в МБАЛ – Разлог с заплаха за живота – строшен череп, счупени ребра, раздран далак и солиден кръвоизлив в стомаха, което наложи незабавна хирургическа интервенция. Веднага след интервенцията, която бе осъществена от хирурзите в Разлог, Васил Марценков бе превозен за „ Пирогов”, само че и там лекарите се оказаха безсилни да му оказват помощ и да се преборят за живота му.

И към сегашния миг към момента няма публична информация от полиция и прокуратура за аргументите, довели до трагичния случай, както и за това дали строителната машина е била с изрядни документи и в положително техническо положение. По първична информация водачът не е съумял да овладее фадромата поради техническа нередовност. По време на придвижване моторът й изгаснал, вследствие на което возилото останало без хидравлика, неуправляемо и това е станало причина за навлизането му в насрещното придвижване и злополуката, в която бе погубен човек. Все още публично не е оповестено от проверяващите органи чия благосъстоятелност е фадромата, макар че името, изписано на нея, е било на компания „ Майк Трейдинг “ на известния разложки предприемач Мартин Петров, чийто бизнес е в региона на дърводобива, дървообработването и строителството. Не е известно все още и дали формираното по случая досъдебно произвеждане е планувано към съответно лице, или към момента се води против незнаен причинител.

В Разлог интензивно се разяснява, че строителната машина не е била минала механически обзор и не е имала застраховка, както и че доста добре се знае от цялата общност чия благосъстоятелност е. И към днешна дата не стопират мненията и по отношение на правоспособността на лидера, за който също се приказва, че не има нужната подготовка за такава машина.

Всичко това обаче остава в областта на догатките, до момента в който способените органи не излязат с публична информация по случая, както и кой ще поеме отговорността за тежкия случай, предизвикал гибелта на Васил Марценков. Не липсват мнения и за това казусът да не се окаже следващият, в който има жертва, само че няма осъден?!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР