Две са жертвите на вчерашните наводнения на остров Крит, предизвикани

...
Две са жертвите на вчерашните наводнения на остров Крит, предизвикани
Коментари Харесай

Ужасът в Гърция продължава! 2 са жертвите на наводненията

Две са жертвите на вчерашните наводнения на остров Крит, провокирани от поройните дъждове. Част от пътната мрежа на най-големия гръцки остров продължава да е под вода, предава БНР. Прогнозите на синоптиците са, че и през днешния ден ще продължи циклонът над островите в Егейско море.

Водолази откриха втората жертва в морето до остров Крит. Пожарната отводнява наводнени магазини и приземни етажи на къщи. Част от пътната мрежа още е наводнена и не се позволява придвижване на коли в рискови сектори, осведомят от Пътна полиция. 

Стотици хора е трябвало  да търсят леговище по покривите, с цел да не пострадат. Само в Атина избавителните екипи са били викани над 1400 пъти от бедстващи хора. Стотици коли са блокирани по залятите улици. На остров Крит 50-годишен мъж е умрял, откакто колата му е била отнесена от водата. Инцидентът е станал в крайбрежния град Агия Пелагия. Има и хора в неопределеност, а бреговата защита се включи в издирването им.

Материалните вреди са големи, пресмятат локалните управляващи. От Атина дойде управлението на министерството по отбрана на жителите, с цел да координират възстановителните дейности.

Няколко души са изчезнали откакто порои заляха Гърция, оповестява и Нова тв. В южната ни съседка е паднал дъжд, колкото е годишният размер превалявания. Наводнени са доста от улиците на столицата Атина, както и елементи от островите Миконос, Родос, Кос, Санторини и Крит.

Бързата смяна на времето е провокирала съществени наводнения през последните няколко часа, пишат гръцки медии. Според локални медии е допустимо в Агия Пелагия и Лигария да има изчезнали. От пожарната работа оповестиха, че девет автомобила са били пометени. Бреговата защита е призована да взе участие в издирването на хора в неопределеност. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР