Две ракети Катюша паднаха в зелената зона в Багдад, където

...
Две ракети Катюша паднаха в зелената зона в Багдад, където
Коментари Харесай

Ново ракетно нападение в Багдад, демократите ще опитат да ограничат Тръмп за военни действия

Две ракети " Катюша " паднаха в " зелената зона " в Багдад, където се намират държавни служби и посолства на непознати страни, в това число американското, съобщи БГНЕС, базирайки се на информация от РИА Новости.
Все още няма информация за жертви и вредите.
От своя страна ливанският ефирен канал Аl-Mayadeen заяви, че в центъра на Багдад се чуват сирените за въздушна паника, в това число в посолството на Съединени американски щати. На 5 януари зелената зона също бе обстреляна.
Това се случи малко преди Камарата на представителите на  САЩ, доминирана от демократите, да разгласи, че ще гласоподава ограничения, с цел да попречи на президента на САЩ Доналд Тръмп да води война с  Иран, след като той подреди убийството на Касем Сюлеймани. Намерението беше оповестено от ръководителя на камарата и водач на демократите там Нанси Пелоси.
Пелоси казаи, че демократите ще продължат с дейностите си, защото техните паники не били успокоени на брифинг при закрити врата пред конгресмените в сряда от държавния секретар Майк Помпео и други висши чиновници.
" Президентът даде ясно да се разбере, че няма съгласувана тактика, с цел да резервира сигурността на американския народ, да реализира деескалация с Иран и да обезпечи непоклатимост в района ", съобщи Пелоси в изказване, представено от Агенция Франс Прес.
Съгласно Закона за военните сили от 1973 година, администрацията на САЩ трябва да уведоми Конгреса за огромни военни дейности, само че Тръмп, извънредно, продължава да засекретява обосновката си за акцията, в която бе погубен авторитетният ирански военачалник Сюлеймани по време на пребиваването му в Ирак. Пелоси сподели, че затова Камарата ще гласоподава, според акта от 1973 година ограничение на способността на Тръмп да води война против Иран. Тя съобщи, че Камарата може скоро да обмисли и анулация на разрешението за приложимост на военна мощ, утвърдено след офанзивите против САЩ на 11 септември 2001 година. Три поредни администрации показаха това позволение като правна аргументация за редица военни дейности в целия ислямски свят.
Въпреки това, всеки опит за ограничение на Тръмп евентуално ще има дребен късмет за утвърждение в Сената, където републиканците имат болшинство.
Стана ясно и, че иракското държавно управление е привикало иранския дипломат, с цел да изиска пояснение за ракетните офанзиви от през вчерашния ден през нощта. Какво стана тогава - припомнете си в този материал!
Междувременно, датският министър председател Фредриксен съобщи, че някои датски войски, ситуирани в атакуваната от Иран военната база Айн ал Асад в Ирак, ще бъдат преместени в Кувейт. Става дума за група от към 100 военни инструктори, участващи в образованието на иракските военни. Около 40 други военнослужещи ще останат във военната база.
" Убедени сме, че напъните на обединението са от решаващо значение за гарантиране на сигурността в района. В същото време сигурността на нашите бойци е наш главен приоритет. Решихме да прехвърлим част от войските си в Кувейт. Важно е да подчертаем, че това е краткотрайно решение ", съобщи Фредриксен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР