Две предложения за вот на недоверие бяха внесени днес срещу

...
Две предложения за вот на недоверие бяха внесени днес срещу
Коментари Харесай

Внесоха две предложения за вот на недоверие срещу правителството във Франция

Две оферти за избор на съмнение бяха импортирани през днешния ден против френското държавно управление на фона на остра политическа рецесия единствено ден след прокарването на пенсионната промяна без гласоподаване в долната камара на Народното събрание, която ускори обществения яд и провокира безредици в няколко района на страната, съобщи Франс прес.
Още по темата
Депутатите от групата " Свободи, самостоятелни, отвъдморски територии " (Liot) оповестиха в Националното заседание внасянето на " междупартиен " избор на съмнение на държавното управление, подписан от депутати на обединението на радикална левица - Нов екологичен и обществен национален съюз (Nupes).

Крайнодясната партия " Национален общ брой " също внесе през днешния ден избор на съмнение, критикувайки " несправедлива и ненужна промяна ", прибавя Българска телеграфна агенция.

Тези стъпки пристигнаха в отговор на решението на президента Еманюел Макрон да прибегне през вчерашния ден до наредбите на член 49, параграф 3 от Конституцията - допускащ приемането на закон без гласоподаване в Националното заседание - долната камара на Народното събрание, в случай че не последва избор на съмнение, който да смъкна държавното управление поради тази доста непопулярна пенсионна промяна, против която доста французи излизат на митинги от 19 януари.

Решението за задействане на член 49, параграф 3 " е апогеят на отричането на демокрацията, недопустимо в своето твърдоглавие и презрението си към нашите институции и нашите обществени органи ", се споделя по-специално в текста на предлагането на Групата на самостоятелните депутати и представители на отвъдморските територии.

Правителството на премиерката Елизабет Борн е под засилен напън след внасянето на тези оферти за избор на съмнение.

За да бъде свалено държавното управление обаче, вотът на съмнение ще би трябвало да завоюва безусловно болшинство в събранието, т.е. 287 гласа. Това би изисквало по-специално поддръжката на към 30 депутати от дясната партия " Републиканците " (от общо 61), в допълнение към гласовете на други опозиционни депутати - догадка, която наподобява малко евентуална.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР