Две от най-големите авиокомпании в Европа обявиха още отменени полети,

...
Две от най-големите авиокомпании в Европа обявиха още отменени полети,
Коментари Харесай

Две от най-големите авиокомпании в Европа отменят още полети

Две от най-големите самолетни компании в Европа оповестиха още анулирани полети, което е следващият удар за възобновяване на туристическия бранш от пандемията.

Холандският клон на Air France-KLM има проекти да анулира до 20 двупосочни полета до европейски дестинации планувани за всеки ден до края на август. Deutsche Lufthansa AG разгласи, че ще анулира няколкостотин полета идната седмица.

Авиоиндустрията в Европа претърпя съществени усложнения. Извиват се дълги опашки за чекиране на огромните летища на континента като Хийтроу. Затрудненията са провокирани от трудови разногласия, дефицит на личен състав и съкращения на разноските по време на пандемията. Авиокомпаниите още веднъж се изправят пред тези проблеми тъкмо когато пътуванията се завръщат за натоварения летен интервал.

Три дни на стачки предходната седмица на летище Париж-Шарл де Гол оставиха десетки хиляди куфари блокирани в най-големия интернационален център на Франция.

Френският министър на превоза Клемент Бон съобщи, че разчистването на хилядите оставащи куфари може да отнеме до седмица.

И двата превозвача се пробват да се оправят с търсенето на билети, с цел да облекчат натиска върху работата. KLM ще „ ограничи съществено “ продажбите на оставащите билети по Cityhopper и европейските направления, с цел да разреши на клиентите, чиито полети са били анулирани, да резервират още веднъж, сподели превозвачът.

Lufthansa продава оставащите си билети за юли за най-малко 500 евро в една посока, което значи, че даже двупосочна икономична класа от Франкфурт до Берлин е на цена от 1000 евро.

Междувременно дефицитът на превозвачи на багаж остави хиляди куфари блокирани на холандското летище, разяснява представител.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР