Две от големите ни надежди за злато на европейското първенство

...
Две от големите ни надежди за злато на европейското първенство
Коментари Харесай

Травми спряха Едмонд Назарян и Тайбе Юсеин за европейското

Две от огромните ни очаквания за злато на европейското състезание по битка - Едмонд Назарян и Тайбе Юсеин, получиха травми в навечерието на шампионата във Варшава и отпаднаха от състава ни.
Снимка: bul-wrestling.org
Юсеин е с леки болки от остаряла травма, само че треньорският щаб е решил да не рискува и да я резервира за олимпийските игри. Тайбе завоюва квота за Токио 2020 още на първата подготовка, международното в Казахстан през 2019-а. А през есента претърпя интервенция на коляното.

Тайбе Юсеин и двукратна европейска шампионка, а на последното състезание на Стария континент завоюва бронзов орден.
Снимка: Lap.bg
Синът на двукратния олимпийски първенец Армен Назарян - Едмонд, пък е с разтежение. Той завоюва европейската купа преди година още с дебюта си при мъжете.

В категория до 60 кг на класическия жанр България към момента няма извоювана виза за Токио, като треньорите ще избират сред Назарян-младши и Иво Ангелов за олимпийската подготовка в София от 6 май.

Пета европейска купа в полската столица ще гони Биляна Дудова, която ще започва при 59-килограмовите. Само преди дни тя стана първа на шампионата " Дан Колов-Никола Петров " в Пловдив и взе наградата за най-добре показала се българска състезателка.
Снимка: Райна Зайкова
На тепиха ще излязат още спечелилите олимпийски квоти Миглена Селишка (50) и Евелина Николова (57). А Юлияна Янева ще се бори в категория до 72 кг, в която през месец декември победи със международната купа.

В състава са още София Георгиева (65) и Мария Оряшкова (76), както и Сезен Белберова (55).

При мъжете в класическия жанр ще взе участие Кирил Милов (97), който също е с квота за Токио 2020.
Снимка: bul-wrestling.org
В свободния жанр при мъжете на тепиха ще забележим Мирослав Киров (74). Георги Вангелов (61), който е с квота за Токио 2020, както и носителят на златния пояс " Дан Колов " Микяй Наим (57). В състава са и натурализираните чеченци Ахмед Магамаев (92) и Ахмед Батаев (97).

Европейското състезание по битка е от 19 до 25 април.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР