Две от големите класически дербита на футболна Европа – Рома

...
Две от големите класически дербита на футболна Европа – Рома
Коментари Харесай

Две класически футболни дербита през уикенда в ефира на MAX Sport

Две от огромните типичен дербита на футболна Европа – Рома против Лацио и Реал Мадрид против Атлетико Мадрид са акцентът в уикенд програмата на спортните канали на А1.

Отборът на Лацио излиза като любимец в първото издание на Дерби каузи Капитале за сезон 2018-2019 година „ Орлите” се намират на четвърто място във краткотрайното класиране след 4 триумфа и 2 загуби. Рома пък започва много несигурно и възпитаниците на Еузебио ди Франческо са в средата на класирането с 2 победи, 2 равни дуела и 2 провали. Въпреки това историята на дербито е показвала неведнъж, че съответната форма на отборите не постоянно е решаваща за крайния излаз на дуела. Статистиката изрично е на страната на „ вълците”, които имат 64 победи против 45 за Лацио при 61 равни дуела. Големият мач от „ Стадио Олимпико” в Рим може да se наблюдава директно по MAX Sport 2 в събота от 16:00 часа.



Освен сблъсъкa Лацио – Рома, MAX Sport 2 ще излъчи и още 6 дуела от VII кръг на Серия А. В събота от 19:00 часа е борбата за върха във краткотрайното класиране сред водача Ювентус и състава на Наполи, който заема втората позиция. От 21:30 часа Интер ще се опита да продължи възходящата си линия на показване в семейството си против Каляри.

В неделя почитателите на италианския футбол ще могат да проследят непосредствено 4 конфликта. От 13:30 часа Болоня посреща Удинезе, от 16:00 часа е мачът Фиорентина – Аталанта, от 19:00 часа е време за Парма – Емполи, а неделният ден ще завърши с борбата сред Сасуоло и Милан от 21:30 часа.

Съботната стратегия на испанската La Liga също ще предложи доста страсти на футболните почитатели. Първият дуел, който MAX Sport 1 ще излъчи директно, е с начален час 14:00 и е сред отборите на Реал Сосиедад и Валенсия. От 17:15 ч. Барселона ще се опита да се завърне на победния път при семейството си на коравите баски от Атлетик Билбао. Вечерта ще приключи уместно с огромното дерби на Мадрид сред Реал и Атлетико. В междинния кръг в сряда Кралския клуб записа първата си загуба за сезона в Примера дивисион, като тя беше повече от шокираща – изрично 0:3 от Севиля на „ Рамон Санчес Писхуан”. Атлетико, от своя страна, намира положителната си форма и ще излезе със самочувствие на „ Сантяго Бернабеу”. Двата тима към този момент играха един път през актуалната акция, като „ дюшекчиите” се постановиха с 4:2 след продължения в мача за Суперкупата на Европа. Дербито на Мадрид сред Реал и Атлетико ще може да се наблюдава директно по MAX Sport 1 в събота от 21:45 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР