Две нови ще се изграждат през следващата година в район

...
Две нови ще се изграждат през следващата година в район
Коментари Харесай

С 4 600 000 лв. изграждат детска градина с басейн в Пловдив

Две нови ще се построяват през идната година в регион „ Южен “ в Пловдив. Това заяви заместник-кметът на общината с сектор строителство Пламен Райчев. Детската градина, ситуирана на бул. „ Александър Стамболийски “, на която бе направена първа копка през септември, към този момент е на кота 0. Изграждането й се движи с ускорени темпове. Проектът за детската градина на бул. „ Александър Стамболийски “ е на обща стойност към 4 600 000 с Данък добавена стойност. Средствата са обезпечени напълно от общинския бюджет. Срокът за осъществяване е 240 календарни дни. Фирмата реализатор е „ Запрянови – 03 ”.
Площта на имота е в размер на над 5 300 квадратни метра, който е задоволителен за потенциал от 200 деца , разпределени в осем групи по 25 малчугани. Отделно близо 1 700 квадратни метра са обезпечени за озеленяване. Детската градина ще е на два етажа и ще има физкултурен салон, който ще е ситуиран на 80 квадратни метра на първия етаж. Той ще съдържа съблекални за 34 деца, баня и тоалетна с мивки. Всички външни зидове ще са топлоизолирани, според нормативните условия. Пред всички входове ще има стълби и рампи, осигуряващи достъп на хора с увреждания . Дворът е решен отчасти с богато озеленяване и дворни плочи. Обособени са четири къта с гумирана настилка с детски катерушки и четири пясъчника. Предвидени са и две чешми.
 Жители на „ Дианабад “ на митинг пред Столичната община поради градеж до детска градина Жители на „ Дианабад “ на митинг пред Столичната община поради градеж до детска градина
Родители и поданици на столичния квартал „ Дианабад “ се събират на утринен митинг пред Столичната община. Протестът под насл...
Заведението ще действа като целодневна детска градина. Детската градина ще бъде снабдена със независима кухня, която е в положение да покрие потребностите за изхранване на всички консуматори. Предвидени са независимо перално помещение е и товарен асансьор за облекчение на личния състав при разнасянето на храната. Детската градина ще разполага и с плувен басейн и лекарски кабинет. Всяка група ще има лична стая за игри, към която е самостоятелен ъгъл за хранене с маси и столове, както и спалня. Ще бъдат обезпечени независима съблекалня с самостоятелни шкафчета за всяко дете, тоалетни с умивалници и корито за измиване на крайници с преносим душ. Предвидена е стая за отмора на учителите.
Предстои да започва градежът и на още едно детско заведение в региона, в което ще могат да се поберат пет групи. Проектът е на стойност 3,5 милиона лв. , които се отпуснаха по план, извоюван от община Пловдив по стратегия на Министерството на образованието и науката (МОН). Втората детска градина ще бъде издигната в терен до ОУ „ Стоян Михайловски “. В нея ще се отглеждат малчугани, разграничени в осем групи (около 200 деца) и ще бъде ситуирана на 4 декара повърхност. В строителството се планува паркинг за родителите, басейн и състезателен салон, които дават отговор на всички модерни условия.
" С тези две детски градини значително ще се реши казусът с дефицита тук-там в най-бързо растящия регион на Пловдив, с най-вече младежи ", уточни Костадин Язов - кмет на регион " Южен ". " Към момента към 400 деца посещават детски градини, които са ситуирани в подблокови пространства. " Местата не са изключително подобаващи за тази активност, само че нямаме други благоприятни условия на този стадий “, добави в умозаключение той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР