Две нови партии в парламента: Голяма изненада от проф. Константинов.

...
Две нови партии в парламента: Голяма изненада от проф. Константинов.
Коментари Харесай

Две нови партии в парламента: Голяма изненада от проф. Константинов.


Две нови партии в Народното събрание: Голяма изненада от проф. Константинов. Математикът пресметна коя партия какъв брой депутата ще има. Две нови партии имат късмет да влязат в Народното събрание. Изненадващата прогноза направи
най-големият избирателен познавач у нас проф. Михаил Константинов.Две доста съществени нови обединения са на хоризонта. Това е някаква обединена “Левица “, да я назовем по този начин и естествено “Синя България “, която се показа добре на локалните избори в София, под формата “Синя София “, предвижда Константинов в изявление за „ Фокус “.

 Голяма изненада от проф. Константинов. Две нови партии в Народното събрание | StandartNews.com Макар че аз персонално бях леко отчаян, чаках „ Синя София “ да имат 4-ма общински съветници, те имат единствено 3-ма, само че разликата не е огромна. Така че “Синя България “ има шансове първо да прескочи 4% и да вземе присъединяване в Народно събрание.
И също по този начин с малко повече старания, може да вкара и евродепутат.
Там, както знаете, естествената преграда е малко по-голяма 5,88%, което е 1/17 от вота. Изброено в гласове, това значи към 110 000 гласа, би трябвало да има една партия, с цел да вкара евродепутат. Мисля, че това е изцяло във опциите на “Синя България “, добави проф. Константинов.
В момента не е допустимо да се повтори сглобката,
тъй като до момента в който преди малко отишлата си сглобка имаше над 130 депутати зад себе си, в този момент най-вероятно първите две партии, които са ГЕРБ и по-късно ПП-ДБ, ще имат общо малко под 120. Това сподели математикът.
„ Някъде се обрисува да бъдат ГЕРБ към 80,
а ПП-ДБ към 40 и нещо, сумата е под 120. Така че се постанова очевидно присъединяване на трети сътрудник “, сподели Константинов.

Сега един евроатлантически сътрудник явно е Движение за права и свободи, само че той няма да бъде признат добре от част от членовете на сглобката, тъй че остава много евентуално Има Такъв Народ да бъде един вероятен трети сътрудник, с цел да се получи сбор от подкрепящи депутати над 120″, разяснява още той.
„ 40 ще имат ПП-ДБ, Движение за права и свободи и “Възраждане “ ще
имат по към 40 депутати. Следва Българска социалистическа партия, може би към 30 и Има Такъв Народ към 20, сумата става 240, доколкото виждам. Така че това е почти, което се обрисува от сегашната моментна фотография на настроенията на гласоподавателите “, предвижда още специалистът.

„ Според мен към този момент има отмалялост в партиите, които през последните 3-4 години са заели сцената на българската политика и хората търсят нещо ново. Сега, до каква степен това е ново, е различен въпрос, само че по този начин или другояче като политически обединения са нови.
Аз персонално бих им поискал триумф, тъй като не може да се въртим
единствено с тези 6 партии, които сега са в Народното събрание. Те са се формирали доста добре 3 плюс 3. Три са жестоко казано в ръководството, това са ГЕРБ, ПП-ДБ плюс Движение за права и свободи и останалите три са някакъв тип съпротива. И това се видя, че не е най-хубавата формула за България, има потребност от ободряване “, сподели проф. Михайл Константинов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР