Две нарушения на изборния кодекс забеляза БСП-Велико Търново в разходката

...
Две нарушения на изборния кодекс забеляза БСП-Велико Търново в разходката
Коментари Харесай

БСП подаде 2 сигнала срещу Борисов заради разходката до Търново

Две нарушавания на изборния кодекс видя БСП-Велико Търново в разходката на премиера Бойко Борисов до града в петък около откриването на новия сектор от автомагистрала " Хемус ". За тях локалната организация на левицата подаде сигнал до ОИК-Велико Търново. В петък Борисов опитва новите 9.3 км на " Хемус " сред Боаза и Ябланица, шофирайки служебния джип и излъчвайки онлайн във Facebook, след което с военния министър Красимир Каракачанов бяха публични посетители на полагането на клетва на курсантите на Националния боен университет " Васил Левски ".

Председателят на Българска социалистическа партия в града Стефан Антонов алармира изборната комисия, че във видеото, публикувано от страницата на премиера във Facebook, има очевидна предизборна пропаганда. В джипа на Борисов се вози и претендентът за кмет на града от ГЕРБ Даниел Панов, който по време на разходката излага предизборната си стратегия. Борисов е в работно време и употребява длъжностен автомобил, а взе участие в предизборната акция на ГЕРБ, акцентират от Българска социалистическа партия. Същата аудиенция нарушава изборния закон и в различен миг - когато Борисов, Красимир Каракачанов и претенденти на ГЕРБ участват на полагането на клетва във военния университет. Според чл.182, ал.1 от Изборния кодекс е неразрешена предизборна пропаганда в държавни институции и институции.

Скандалът с пътуването на Борисов стартира още в петък, когато Народното събрание не съумя да събере кворум за съвещание. Това спести на премиера отговор на парламентарен въпрос от соцлидера Корнелия Нинова, която го упрекна, че е наредил на депутатите си да провалят съвещанието. От залата обаче отсъстваха и депутати на Българска социалистическа партия, а от Движение за права и свободи нямаше никой. Още до момента в който народните представители се караха в коридорите кой е отговорен за кворума, Борисов се включи онлайн от автомагистралата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР