Две наркооранжерии са разкрити във Варна при спецоперация на криминалисти

...
Две наркооранжерии са разкрити във Варна при спецоперация на криминалисти
Коментари Харесай

Две наркооранжерии бяха разкрити във Варна

Две наркооранжерии са разкрити във Варна при спецоперация на криминалисти от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и ГДНП, оповестиха от полицията.

Иззети са близо 700 растения от рода на конопа и почти 20 кг подготвена суха продукция.

В хода на подхванатите дейности, на територията на Западна индустриална зона в града, са открити две оранжерии за развъждане на растения от рода на конопа, построени в индустриални халета.

От първата криминалистите иззели близо 500 растения, достигнали друг етап на напредък, а от втората – още 175 растения и 65 - под формата на разсад.

Помещенията били оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация и вентилация, влагоабсорбатори, за растежа на наркокултурата допринасяли и множеството торове и препарати, открити на място. Установено било и още едно помещение, пригодено за изсушаване на готовата продукция, откъдето са конфискувани почти 20 кг суха тревиста маса – подготвена продукция.

Задържани са трима мъже, съпричастни към незаконната активност, на възраст 52, 53 и 54 години, двама от които са с престъпни регистрации.

Действията по следствие на случая не престават взаимно с Окръжна прокуратура - Варна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР