Две момченца от Пловдив и София се борят за Бебе

...
Две момченца от Пловдив и София се борят за Бебе
Коментари Харесай

Две момченца - от Пловдив и София, се борят за Бебе на 2023 г

Две момченца от Пловдив и София се борят за Бебе на 2023 година, заяви Българска национална телевизия. Лекарите от УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив са изродили момче още в първата минута на новата година. В същата минута се е родило и бебето в „ Майчин дом “ в София.

Йоан от Пловдив се родил с съвършените ограничения 3430 гр. и с растеж 51 см. „ Раждането беше непринудено и естествено. Терминът на бебето беше 1 януари. За нас беше първото бебенце и го считаме за доста добра прокоба “, сподели акушер гинекологът доктор Гита Ямакова.

Момченцето в София също е родено по натурален път. „ И пациентката, и бебето са в чудесно положение, майката към този момент прави разходки, усмихната е и ведра, бебето е закърмено и също в положително положение. Родено е 3,300 кг и е 50 см високо – идеалният стандарт за обикновено родено момченце “, изясни акушер-гинекологът доктор Юрий Хранов.

В „ Майчин дом “ са се родили 13 бебета от началото на 2023 година Ражданията за 2022 година пък са с 200 повече спрямо 2021 година Увеличен обаче е процентът на родените недоносени бебета, като в лечебното заведение стигат до 20%. Според доктор Хранов главната причина за това е асистираната репродукция.

В УМБАЛ „ Св. Георги “ пък за 2022 година общо ражданията са с към 100 повече спрямо 2021 година, като множеството дами са предпочели естествено раждане.  От началото на 2023 година в УМБАЛ „ Св. Георги “ са се родили 5 бебета, измежду които и недоносени близнаци.

„ Около 11% са родените недосени деца в страната. Раждат се от ден на ден деца с тегло под 1000 гр. “, сподели проф. Мая Кръстева, шеф на неонатологичното поделение в болничното заведение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР