Две кутии цигари – толкова ще е увеличението на данъка

...
Две кутии цигари – толкова ще е увеличението на данъка
Коментари Харесай

Увеличението на данъка за трошките - две кутии цигари

Две кутии цигари – толкоз ще е нарастването на налога за старите коли. Това стана ясно от думите на министъра на финансите Владислав Горанов след днешния съдружен съвет.

Това е мярка и в битката за чистия въздух, а цената ѝ е търпима за българските жители съгласно него. " Предложихме и се одобри от българския парламент още един съставен елемент за налога върху моторните транспортни средства, който с изключение на имуществената част, да държи отговорност и за степента на замърсяване на обособените коли и тяхната екологична категория. Действително колите, които нямат екологична категория и замърсяват повече, ще се наложи да заплащат малко по-висок налог, който според от възрастта на автомобила може да доближи 6 до 10 лв. нарастване.

Което е фактически, въпреки да не е пренебрежима сума, по наши оценки е малко на фона на задачите, които сме си сложили за чистотата на въздуха. Знаете, че имаме наказателна процедура в много напреднала фаза във връзка с чистотата на въздуха и в същия този миг да не вземаме никакви ограничения, откакто сме се преърнали в гробницата на Европа за остарели коли и откакто чакаме в идващите няколко години целият Европейски Съюз в западната част и Гърция да отстранен и да лимитират потреблението на дизелови коли, можем елементарно да предположим къде всички тези моторни транспортни средства ще се насочат.

Затова тази мярка има своя и стопански, и екологичен смисъл, и тежестта върху старите коли не е такава, че да се трансформира в непостижимо задължение за българските жители. Що касае размера на налога – дублирам, 60 или 80 стотинки на месец или 2 кутии цигари за цялата година не са това, което може да промени фрапантно склонността към покупка на по-стари коли на българските жители, а в същото време ще даде една политика в региона на чистия въздух ”, разяснява Горанов на брифинга в Министерския съвет.

Той разяснява митингите от миналите дни, както и тематиката за увеличението на цената на наложителната застраховка " Гражданска отговорност ". Застрахователи към този момент оповестиха, че тя може да скочи до 1000 лв. поради разширения кръг на хората, които могат да търсят обезщетение при гибел, само че съгласно Горанов това е нечиста сделка. " Цена 1000 лв. гражданска отговорност не стои на дневен ред, сходна тематика е нечиста сделка, която цели основаване на публично напрежение. По принцип по-рисковите водачи би трябвало да пращат повече, само че наредбата на КФН е в доста начален стадий и занапред ще се разисква дали тези разпореждания с такава ескалация на " Гражданската отговорност ", според от рисковото държание, занапред ще се проучва.

Дебат за 1000 лв. „ Гражданска отговорност ” няма и такива цени на пазара в България няма ", сподели на брифинга министърът на финансите Владислав Горанов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР