Две картини от 17 век са изчезнали, след като стотици

...
Две картини от 17 век са изчезнали, след като стотици
Коментари Харесай

Мистерия: Изчезнали са картини след пожар в музей в Цюрих


Две картини от 17 век са изчезнали, откакто стотици творби на изкуството са били преместени поради дребен пожар през август предходната година.

Музеят " Кунстхаус " в Цюрих заяви, че е съобщил на полицията за изгубването на творбите - две дребни картини на фламандския художник Роберт ван ден Хоке и на нидерландския художник от Златния век Дирк де Брей, написа " Дарик ".

От музея обясниха, че повече от 700 произведения са били свалени, с цел да бъдат почистени и реставрирани, откакто в постройката е избухнал пожар през нощта против 3 август 2022 година

От началото на 2023 година две от тези творби са " неоткриваеми ", се споделя в изказването на " Кунстхаус ".

" Вътрешните търсения останаха безуспешни ", се споделя в него и се прибавя, че " защото кражбата към този момент не може да бъде изключена, " Кунстхаус " подаде тъжба в полицията на 13 януари ".

Музеят съобщи, че оказва подпомагане на полицията при следствието и че се надява двете произведения, и двете рисувани върху дъб, рамкирани и покрити със стъклен лист, да бъдат открити непокътнати.

Произведенията към този момент са вписани в Регистъра на загубите на творби на изкуството, най-голямата в света база данни за изгубени и откраднати творби на изкуството, обявиха от музея и прибавиха, че са почнали и свое лично следствие.

" Почти три четвърти от нашия фонд от картини и статуи са дълготрайни заеми или самостоятелни дарения ", споделя в изказването си шефа на музея Ан Демистър.

" Фактът, че сега липсват творби макар забележителните ограничения за сигурност, ни раздруса ", сподели тя и добави, че музеят е основал спешен екип за справяне със обстановката.

" Освен възобновяване на картините, задачата е да се извлекат поучения от този злощастен случай. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР