Две жени от Пловдивска област станаха жертви на мним американски

...
Две жени от Пловдивска област станаха жертви на мним американски
Коментари Харесай

Две жени от Пловдивско преведоха над 20 000 лева на непознат с фалшива самоличност

Две дами от Пловдивска област станаха жертви на привиден американски жител със съществени планове към тях. Те са превели над 20 000 лв. на непознатия, който работил в интернет, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Потърпевшите са ползвали Facebook и WhatsApp за връзка. Те са били въвлечени в незаконната скица след контакт с профил на мъж. Той твърдял, че е американски жител със доста материално и финансово положение. Диалогът сред тях ставал посредством стратегия за безвъзмезден превод на непознати езици.

С похвали, заричане за сериозна връзка и предложение за брак, дамите, заблудени от събеседника си, без да се двоумят, внесли общо над 20 хиляди лв. в посочена от него банкова сметка. Предлогът бил да се освободи от мито върху изпратен за тях безценен подарък.

За разкриването на закононарушението през вчерашния ден е извършена спецакция. В нея е бил задържан обвинен като участник юноша на 20 години от област Велико Търново. 

От адреса му е конфискувана цялата сума, получена по банков път от двете жертви. Парите им са възобновени, допълниха от Министерство на вътрешните работи. Конфискувани са и компютърни конфигурации, мобилни телефони и СИМ-карти, банкови карти и други материални доказателства. Допълнително е намерено и наркотично вещество, реагирало на полевия тест на амфетамин.

Проверяват се и добити в процеса на работата данни и за други потърпевши дами от цялата страна.

От ОДМВР - Пловдив още веднъж предизвестиха хората да бъдат извънредно деликатни когато влизат в контакт с непознати в интернет, изключително когато става дума за изпращане на пари под друг претекст.

Досъдебно произвеждане се води в пловдивския отдел " Икономическа полиция ". Разследването се реализира под надзора на Районна прокуратура - Пловдив.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР