Две жени, арестувани по време на бдението на Сара Евърард, печелят изплащания от Met Police

...
Изблик на гняв от убийството на г-жа Еверард от обслужващия
Коментари Харесай

Изблик на гняв от убийството на г-жа Еверард от обслужващия полицай Уейн Кузенс доведе до стотици хора, присъстващи на събитието, включително принцесата на Уелс.

Мет беше критикуван за тежкото си отношение към по-късните етапи на бдението, с възмущение, че някои жени бяха хвърлени на земята, и неговата „глуха“ реакция на негативната реакция в последствие.

Г-жа Стивънсън каза: „Отне повече от две години, за да стигна до това заключение, това беше наистина изморителен и труден процес, но се стори важно да настоявам за някаква форма на отчетност и справедливост за себе си и всички жени, които присъстваха на бдение, за да изразим нашия гняв и скръб от убийството на Сара Евърард от служител на столичната полиция."

Събитието първоначално беше планирано от групата за кампания Reclaim These Streets (RTS), която отмени протеста, след като служители на Met заплаши организаторите с глоби от £10 000 съгласно правилата за блокиране, действащи по това време.

Но членовете на обществеността все пак присъстваха, без полицейска намеса около шест часа преди сблъсъците.

Доживотните присъди ще станат „по подразбиране“ за сексуално мотивирани или садистични убийства, казва премиерът

Прочетете повече
Какво предизвика грозните сцени в Сара Евърард бди?

Изображение: Патси Стивънсън по време на ареста й

Командирът Карън Финдли написа в писма до двете жени: „Искам да подчертая, че напълно признавам, че вашите мотиви да присъствате на бдението бяха да изразите скръбта си и гняв по отношение на обстоятелствата на трагичното убийство на Сара Евърард и за да изразите нивото на загриженост и недоволство, изпитвано от вас и много други жени, които разбираемо се чувстваха лошо разочаровани от Met.

„Планът за полицейски действия тъй като бдението беше замислено да предостави възможност на членовете на обществеността да присъстват, за да изразят своята скръб и гняв.

„Признавайки, че основното право на протест остава, обстоятелствата по време на бдението - а именно, че бяхме в разгара на пандемията от COVID-19 - представляваше изключително трудно предизвикателство за полицията и присъстващите служители поради необходимостта да се балансира потенциалният риск, който подобно събиране може да представлява за общественото здраве.

„Оставяйки това настрана, оценявам гнева, разочарованието и тревогата, които вашият арест несъмнено ви причини, изострени от последвалото производство, и съжалявам, че възможността ви да изразите скръбта и гнева си беше ограничена от вашия арест и отстраняване.“

Прочетете повече:
Убийство на Сара Еверард: Как бе заловен полицаят убиец Уейн Коузънс

Изображение: Сара Еверард беше убита от служител на полицейския служител Уейн Коузънс

Съдебна битка продължи дълго след като бдение с първоначалните организатори на RTS, които успешно аргументираха, че правото им на протест е било нарушено от Мет. и някой, който е бил провален от полицията в този контекст.

„Оценявам, че метеорологичната полиция призна мотивите ни да присъстваме на него, но „лошо разочаровани“ е подценяване.

„Чувствах се малтретирана, изоставена от полицията преди, по време и след бдението – не се чувствам защитена или в безопасност с никакви полицейски сили.“

Рейчъл Харгър, женският адвокат от Bindmans LLP, представляваща каза: „Радвам се, че Met най-накрая признаха, че тези, които присъстваха на бдението, имаха основното право да протестират срещу убийството на Сара Еверард от служител на Met.

„Протестите са толкова важни, колкото и някога е имало, без тях несправедливостите ще бъдат безспорни и хората ще загубят доверие в демократичните процеси, чрез които нещата могат да се променят."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР