Две години след учредяването на “ в Пловдив лидерите на

...
Две години след учредяването на “ в Пловдив лидерите на
Коментари Харесай

ПП пред пловдивчани: От ГЕРБ никога няма да ни простят, че парите започнаха да стигат и до нормалните хора

Две години след учредяването на „ “ в Пловдив водачите на партията и, както и досегашният министър-председател на България акад., участваха в открит диалог с жителите за постигнатото досега в града под тепетата. 

Срещата се организира на 15 април в емблематичния за Пловдив Римски стадион. Събитието се откри от акад., който описа какво реализира държавното управление за последните 10 месеца и бе безапелационен: - „ Ако нещо ще остане в историята – сигурно ще бъде приемането на България в Шенген “. Той се обърна към хората с апел: - „ Не се поддавайте на операции – сухопътният Шенген ще пристигна скоро, стига да успеем да си стабилизираме страната, тъй като по този начин работят европейските институции. Ако няма изненади – до края на годината към този момент ще имаме дата. “

А във връзка с другия приоритет на ПП-ДБ – влизане в еврозоната – Денков цитира последния Европейски съвет на министър-председателите на страните от Европейски съюз /ЕС/: „ Приветстваме България за напредъка, който е постигнала. Чакаме я да реализира последните критерии, с цел да можем да я приемем в еврозоната “.

Денков уточни всички триумфи на държавното управление в стопанската система, обществената сфера, опазването на здравето, енергийната самостоятелност, районното развиване, правосъдната промяна, религията, битката с корупцията, младежките политики и други сфери.

Сред огромните триумфи уточни пресичането на корупцията на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ - „ Прекратихме бизнеса на „ Евролаб-2011 “ като отворихме държавната лаборатория. Затворихме за момента всевъзможни малки врати за злоупотреби там. Как може някой да бъде упрекван, че прикрива корупция на митниците, откакто е поканил задгранични митничари от Англия, Съединени американски щати, Австрия, които да бъдат на промяна паралелно до българите “, сподели Денков.

Акад. Денков направи и паралел с кабинета „ Борисов 3 “ във връзка с общинските планове преди и в този момент. - „ По време на последното държавно управление на Борисов имаше 273 общински плана. А единствено през тази година към този момент са подписани 723 съглашения с над 100 общини за близо 2 милиарда лева “

Тази година общинските планове са написани транспарантно. Пловдив получи 100 млн. лева Пазарджик – 50 млн. лева Всеки кмет взема решение защо да похарчи бюджета по значимост. Бюджетът се дава на база какъв брой хора живеят в общината, а не на база кой е наш кмет – всяка една община в България получи бюджет според от размера ѝ. Това, което побърква ГЕРБ и Движение за права и свободи е, че парите са обезпечени и признати от Народно събраните, записани в бюджета, и финансирането не зависи от това дали си дисциплиниран или не, или дали работиш за някого. Получават се по право, а не по нечие снизхождение, изясни.

Той описа на пловдивчани за идващия иден огромен план в града - Градска железница.

„ Вече е изработен абстрактен план, а сега се прави механически план за градската железница. Ще коства 100 млн. лева От следващата година може да стартира строителството, в случай че НКЖИ не си смени целите “, изясни Василев.

Голяма разлика сред Промяната и ГЕРБ има и моделът по който се ръководи страната – изясни Василев и уточни, че в случай че по време на ръководството на ГЕРБ е властвал латиноамериканският модел, при който: „ малцина хора са взимали главните пари, а всички останали са били небогати, то през последните три години парите доближават до хората “.

Последните три години моделът се обърна. Парите доближават до естествените хора и неравенството стартира да пада. Това е главната ни разлика с ГЕРБ, и нещо, което те в никакъв случай няма да ни простят. Едни олигарси, които два пъти в годината си сменяха колите, в този момент би трябвало да заплащат налози и не могат да получават специфични поръчки, сподели Василев.

Друга огромна разлика с ръководството на ГЕРБ са резултатите в обществената сфера, която се развива доста по-интензивно, спрямо предишни години.

„ Наблюдава се растеж на заплати, приходи, пенсии. Инфлацията беше огромна, само че растежът на приходите - по-голям “, означи Денков.

По време на срещата с жителите се регистрира и триумфът в опазването на здравето във връзка с медицинския хеликоптер и 400-те безвъзмездни медикаменти за сърдечно-съдови болести.

„ Колкото и да се пробват да омаловажат този факт – от идващия месец медицинският хеликоптер към този момент ще избавя хора. А за медикаментите за българите - всички знаем, че когато възрастен човек стартира да пести пари от тях, резултатът по-късно не е добър “, уточни Денков.

изясни от кое място страната имаше пари за всички значими политики, до момента в който той беше министър на финансите: „ Като студент съм учил по какъв начин да трансформира една бедна страна в богата. Това ми е тясната компетентност. Обикновено измерителят за това какъв брой е богата една страна, се споделя Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, измерен през покупателна дарба. По отношение на Брутният вътрешен продукт - за 3 години сме наваксали толкоз, що се касае за 12-те години ръководство на ГЕРБ – през 2009 година е 44%, през 2020 година 54%, а през 2023 година – 64%. Освен това, междинната пенсия нараства до 883 лева през 2024 година, спрямо 382 лева през 2020 и 288 през 2009 г.; междинна работа заплата през 2009 е 620 лева, до 2020 нараства до 1390 лева, а за още три години става 2120 лева “, уточни обстоятелствата Василев и добави за спекулативната предизборна обществена мярка, която се гласоподава неотдавна - еднократните добавки за пенсионерите за Великден: „ Когато даваш приблизително нарастване на година от 10 лева, е обикновено да отпускаш великденски и коледни добавки, и да кажеш, че правиш нещо хората. По-добре е тези пари да се получават всеки месец, а не 2 пъти в годината като благодеяние. Нашите майки и татковци заслужават да получават почтени пенсии всеки месец. От 1 юли междинната пенсия ще скочи с съвсем 100 лева и всеки месец ще получават по 100 лева от горната страна, а освен по Великден. “

„ Всички нелепости, които ще ни изясняват по малкия екран, са с цел да забравим действително какво се случва в страната и да спрем да питаме: Как България да стане по-богата и по какъв начин да живеем по-добре? Това е въпросът. За какво вървим на избори? “, повдигна въпросът Василев, а пловдивчани получиха отговор и от Кирил Петков: „ Държавата в лицето на Министерски съвет, Народно събрание и Народното събрание е една от петте оси на властта. И това е единствената демократична ос от всички. Останалите четири оси са перманентната власт, дадена на хора, за които не сме дали своят вот. Службите, регулаторите, правосъдната власт и медиите са тези, от които зависи животът на хората. “

А образците са повече от безапелационни съгласно Петков: „ В службите има едни хора, които са там от 30 година Те не са шефове, само че дефинират огромна част от дневния ред на обществото, без никой да е дал своя вот за тях. Регулаторите: КЕВР подвига цените на тока, парното, газа. Съвет за електронни медии: Новините, които гледаме, са функционалност на това дали регулаторът работи. КФН – всички финансови институции, отвън банките, се дефинират от този регулатор – по какъв начин може застрахователна компания с 50 млн. лева капитал да застрахова за 3 милиарда лева? Това го няма на никое място по света. През Комисия за защита на конкуренцията минава общественият запас и майката на един народен представител от ГЕРБ взема решение всяка социална поръчка. Гласували ли сме за тази жена? Аз не съм. Как е допустимо един основен секретар на Министерство на вътрешните работи да бъде привикан в стая с шефа на КПКОНПИ, прокурор на Софийски градски съд и неговия заместител, основния прокурор, и да бъде заплашван? Какво е това правораздаване? – пита Петков и добавя описа за дълбоките води на правосъдната система със своя забавна история:

„ Цялата страна сега е структурирана по този начин от 1989 година Имах забавна среща с един народен представител, който е писал Конституцията през 1989-1990 година, и той описа, че Луканов /Андрей Луканов – бел.ред./ отивал при него непрестанно и единственото, от което се интересувал, било Прокуратурата да бъде отделена от демократичната ос, тъй като не желал да отиде на съд. Искал завзета Прокуратура. Тази система се възпроизвежда няколко генерации към този момент. През 2024 година основен прокурор отива при основен секретар и споделя: Оставка или съд! “ Време е България да направи идната стъпка в Промяната – единомислещи бяха водачите на Политическа партия. Промяната, при която има почтени състезания и кадърни хора заемат значимите за цялото общество постове. Промяната, при която са значими хората и страната и институциите работят в техен интерес. Промяната, при която достъп до ресурсите имат тези, които заслужават, а не нечии хора. Защото силата в Промяната са хората. И политиците нямат власт без техните гласоподаватели.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР