Две години след началото на руската агресия срещу Украйна западни

...
Две години след началото на руската агресия срещу Украйна западни
Коментари Харесай

Фон дер Лайен от Киев: Отбелязваме необикновената съпротива на смелия украински народ

Две години след началото на съветската експанзия против Украйна западни водачи още веднъж потвърдиха своята взаимност. По думите на ръководителя на Европeйската комисия Урсула фон дер Лайен на този ден, в който Русия предприе пълномащабна война против своя комшия, означаваме невероятната опозиция на един самоуверен народ. 

Преди зазоряване на 24 февруари 2022 година Русия предприе пълномащабна инвазия в Украйна. Президентът Владимир Путин разгласи началото на това, което той нарeчe " специфична военна интервенция ". Светът е ужасяващ от първите тътени на бомбардировките и сирените за въздушна паника в Киев. През границата стартира и настъпление с тежка сухопътна техника. От началото на бойните дейности до момента, съгласно данните на Организация на обединените нации, са починали над 10 000 украински цивилни. Почти 5 милиона са вътрешно разселени, а близо 6 милиона са бежанците в цяла Европа.

За да показват своята взаимност, четирима западни водачи дойдоха в Киев с нощен трен от прилежаща Полша. В украинската столица са министър председателите на Италия, Канада и Белгия – Джорджа Мелони, Джъстин Трюдо и Александер де Кро, дружно с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

" Посещението в Киев отбелязва втората годишнина от началото на съветската експанзия против Украйна. Отбелязваме невероятната опозиция на смелия украински народ. Наскоро обявихме доста значими неща във връзка с финансовата поддръжка за Украйна, само че е доста значимо да изразим и моралната си поддръжка. Това пътешестване е опция да обсъдим всички аспекти на нашата европейска поддръжка за Украйна ", заяви Фон дер Лайен.

Тя сподели това ден откакто Европейски Съюз наложи 13-ия си пакет от наказания против Русия, с който наказа близо 200 юридически и физически лица, упрекнати в присъединяване или подкрепяне на съветските военни дейности.

В самата Украйна се появиха съмнения, тъй като войските ѝ са все по-затруднени на фронтовата линия поради намаляващите ресурси от муниции. Сред неуспехите напоследък е загубата на Авдеевка в източната част на страната, която съветските сили превзеха този месец. Президентът на Украйна Володимир Зеленски дава обещание нови съглашения с задгранични сътрудници, които да покачат качествата на въоръжените сили.

Руските офанзиви не стопираха и тази нощ. Дронове бяха изстреляни към Одеса. Ударена е жилищна постройка. Един човек е умрял, а ранена жена е извадена под руините. Украйна отвърна на ударите, в това число с дронове на съветска територия. В западния съветски град Липецк тази нощ отекнаха гърмежи и избухна пожар в най-големия цех на съветския производител на стомана НЛМК. Не се оповестява за жертви.

Украинските военновъздушни сили оповестиха като собствен триумф унищожаването на съветски разследващ аероплан А-50. За повторно в границите на месеца Украйна оповестява за свалянето на сходен модернизиран аероплан.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР