Две фирми са подали документи за ремонта и реконструкцията на

...
Две фирми са подали документи за ремонта и реконструкцията на
Коментари Харесай

Две фирми кандидатстват за реконструкцията на Концертна зала

Две компании са подали документи за ремонта и реконструкцията на Концертна зала. Едната е " Парсек груп " ЕООД, която извършва ремонта на ул. " Даме Груев " в Пловдив, и Дружество по закона за отговорностите и договорите " Рея ", образувано от компаниите " Монолитно строителство " ЕООД и " Панов " ЕООД.
Прочетете още
Предметът на публичната поръчка е главен ремонт и реорганизация на Концертна зала като мултифункционална зала за симфонични концерти и театрални продукции за Държавна опера-Пловдив. Проектът планува реновиране на съществуващото театрално пространство, създаване на нова оркестрина, както и четири броя преносими театрални платформи, които имат за цел обезпечаването на нови театрални и театрални благоприятни условия за образуване на актуален вид представления.

Прогнозната цена за ремонта е 10 090 679,70 лева

Историята с Концертна зала има епични измерения. Припомняме, че тя продължава дълги осем години, в които едно от знаковите пространства за събития бе оставено в ръцете на цялостната съсипия. През 2016 година арх. Савов изготви техническото задание за залата. През 2019 година бе определен изпълнителят, който да изготви техническия план - архитектурното студио на някогашния зам.-министър на културата от последното постоянно държавно управление арх. Бойко Кадинов. Проектът му бе координиран през 2020 година, само че по-късно въпросът потъна в прахуляк и се отупваше от него единствено около следващите избори. След дълго безмълвие в последна сметка през 2022 година бе оповестено, че в проектите на Министерство на културата е заложено провеждането на социална поръчка. С следващо писмо от 13. юли е осведомена директорката на Държавна опера-Пловдив доцент Нина Найденова, че са утвърдени средства за финансови разноски в размер от 11 008 014,22 лева с Данък добавена стойност и процедурата би трябвало да бъде стартирана от културния институт. Желанието на управлението на ДО-Пловдив е процедурите да бъдат предоставени от Министерство на културата, заради липса на юридически екип в състава на държавния културен институт. В последна сметка министърът на културата е упълномощил публичната поръчка в качеството си на разпоредник с бюджет от по-висока степен. Тя е оповестена на 23. септември и в следствие поради установените неточности е спряна на 26. октомври.

После бе оповестена още веднъж на 11 януари 2023 година Предстои да бъдат отворени ценовите предложения.

ДОМ ЗА ОПЕРАТА:

Продължава дейната преписка сред институциите и по тематиката за постройка на Пловдивската опера. Преди Нова година в Министерството на културата е постъпило мнение на арх. Чавдар Тенев, че не би трябвало да се пипа постройката на Партийния дом. От културното ведомство са изпратили мнението до Общината, Областна администрация и фондация " Дом за Пловдивската опера ". Припомняме, че в самото начало бе стартирана версията за събарянето на Партийния дом, само че в следствие от фондацията показаха план за построяването ѝ в пространството зад постройката на пл. " Централен " 1.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР