Две фирми, които са на роднини на общинския съветник и

...
Две фирми, които са на роднини на общинския съветник и
Коментари Харесай

Ресторант и строителна фирма на роднини на Жоро Колев задлъжняха с 400 000 лв. към НАП

Две компании, които са на родственици на общинския консултант и предприемач Георги Колев, влязоха в формалния лист на Национална агенция за приходите с длъжници с изключително огромни суми. Задълженията на двете компании за налози и осигуровки надвишават 400 000 лв., демонстрира информация в регистъра на приходната организация. 
Прочетете още
Една от компаниите е „ Поркис ” ООД, която е притежател на едноименния ресторант в Пловдив. Негласно притежателят на ресторанта е точно Жоро Колев, само че писмено той в никакъв случай не е влизал в ръководството. Фирмата е учредена през 2016 година, като съдружници са началник готвачът Николай Боруков и Надка  Колева – майка на общинския консултант от ЗС „ Ал. Стамболийсйки ”.

През 2019 година оборотът на компанията е 1,2 млн. лв..  През 2020 година Надка Колева излиза от компанията, като в нея влиза компанията „ Тип топ фуд Пловдив ” ЕООД. Неин притежател е Любомир Цанков, който е татко на брачната половинка на Владислав Колев – брат на  Георги Колев.

След това самият Цанков влиза като юридическо лице и към днешна дата е съучастник с Николай Боруков.  През март 2023 година компанията влиза в листата на Национална агенция за приходите с длъжници, а сумата е 181 662 хиляди лв..  По информация на TrafficNews Боруков няма отношение към счетоводството на компанията, като той се е занимавал оперативно единствено с кухнята и обслужването в ресторанта.



През 2018 година се основава компания „ КМВ Билдинг ”, която се занимава със строителство. Едноличен притежател на капитала е компания „ Поркис ” ООД, когато все още  бележи сериозен растеж в облагите. Управители  в нея са Весела Колева – брачна половинка на Владислав Колев и Мартин Найденов.

На  17 декември 2019 година собствеността на компанията се трансферира от „ Поркис ” към Надка Колева, която става и шеф на компанията.  Само 13 дни по-късно като съучастник в „ КМВ Билдинг ” влиза италианският готвач Джузепе Ломушо с 30% дял. За въпросната година компанията регистрира 1,85 млн. лв. облага.

През юни 2020 година компанията още веднъж става ЕООД, като собствеността остава напълно на майката на Георги Колев. Месец по-късно компанията влиза в листата на Национална агенция за приходите с длъжници за 224 456 лв., които не са погасени и към днешна дата.

На тези избори Георги Колев още веднъж е претендент за общински консултант, като групировката му ЗС „ Александър Стамболийски ” е в коалиция „ Съединени за Пловдив ” с кандидат-кмет Славчо Атанасов. В листата от партията на Жоро Колев и е Кирил Търев.  Бащата на най-богатият общински консултант – Атанас Търев пък получи съществено нарастване за депонирането на боклуците в депото в село   Шишманци.



 

 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР