Две деца припаднаха на тържество за първия учебен д ен

...
Две деца припаднаха на тържество за първия учебен д ен
Коментари Харесай

КОШМАР! Две деца колабираха на тържество за първия учебен ден

Две деца припаднаха на празненство за първия образователен д ен в Кюстендил, заяви пред публицисти шефът на „ Спешен център “ – Кюстендил доктор Албена Рапатинска, представена от Радио „ Фокус “. Двете деца са на 13 и 14 години.

На място са били изпратени коли за спешна помощ. Те са транспортирали децата до „ Спешно поделение “ в болничното заведение. Децата сега са добре.

Подобен случай имаше през 2018 година, когато пет деца припаднали на първия образователен ден.

„ Тревожна е наклонността за хората, които припадат на улицата. В първия образователен ден 5 деца са припаднали и за тях са подадени сигнали. Четири деца са колабирали на територията на учебното заведение, в което са, а едно е припаднало на улицата. През вчерашния ден сме реагирали и на две битови контузии, свързани с деца “, изясни тогава пред Dir.bg говорителката на столичната Спешна помощ Катя Сунгарска.

С 381 първокласници стартира новата образователна година в Община Кюстендил. Данните са на Регионалното ръководство на образованието (РУО).

По традиция първокласниците получават подарък от общината – православен буквар.

Учебната година стартира с молебен за здраве и благословение на всички възпитаници, учители и работещи в системата на образованието. Молитвеното последование извърши архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилската духовна околия, в съслужение с духовници от околията в храма „ Успение Богородично “.

Всяка една просветителна институция обезпечава наложителната документи, кадровия запас, превоза на учениците от селата към средищните образователни заведения. Обновена е материално-техническата база. Дванайсет украински деца ще се образоват в учебните заведения в Кюстендил, споделиха още от РУО.

Първокласниците в Община Дупница са 321, оповестяват от общинската администрация.

От през днешния ден стартира и обичайна акция на полицията „ Децата потеглят на учебно заведение! Да ги пазим на пътя! “. Преди първият образователен ден са осъществени охранителни обследвания на постройките на учебните заведения и детските градини в региона. Проведени са работни срещи с управленията на охранителните компании, които се грижат и за пропускателния режим в образователните заведения. Служители от полицейските ръководства и пътна полиция са направили огледи на сигнализацията и пътната маркировка, уличното осветяване и защитните и пешеходни ограждения, оповестиха от полицията в Кюстендил.

Днес има засилено полицейско наличие в регионите на всички учебните заведения в района. Служителите, подпомагащи пътното придвижване, контролират трафика на коли и пешеходци, с цел да обезпечават безвредното секване на децата и техните придружители.

През интервала на идната образователна година ще се обезпечи полицейско наличие, с предпазен резултат преди и в края на образователните часове.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР